Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Πάτριοτ» κατά βρετανικού μαχητικού!

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το πλήρωμα του βρετανικού μαχητικού «Τορνέιντο», που επλήγη από αμερικανικό πύραυλο, ακόμη αγνοείται... Πρόκειται για το τρίτο «λάθος», είτε Αμερικανών είτε Βρετανών, που κοστίζει τη ζωή στους επιτιθέμενους πριν η μάχη καν αρχίσει...

Συγκεκριμένα, ένας αμερικανικός «Patriot» έπληξε μαχητικό αεροσκάφος «Tornado» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) σε ιρακινό έδαφος κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ, επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στο Κατάρ (CENTCOM) και τη Βρετανική Διοίκηση.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι το βρετανικό αεροσκάφος επλήγη από έναν "Patriot" και ότι η τύχη του πληρώματος αγνοείται», δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος της CENTCOM.

Το αεροσκάφος GR4 της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, που πιστεύεται ότι είχε πλήρωμα έναν πιλότο και έναν πλοηγό, προερχόταν από τη βάση της ΡΑΦ Μάρχαμ στο Νόρφολκ, δήλωσε ο επικεφαλής των αεροπορικών βρετανικών δυνάμεων στον Κόλπο, Μπράιαν Μπάριντζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι καταρρίφθηκε «προφανώς από λάθος έπειτα από επιχειρησιακή αποστολή στον Κόλπο και συγκεκριμένα στο Ιράκ». Νωρίτερα, την Κυριακή, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Αμυνας επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή δύο ελικόπτερα του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού συγκρούστηκαν πάνω από τα διεθνή ύδατα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι επτά επιβαίνοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ