Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΦΕΑ
Απεμπλοκή τώρα από κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ

Την απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ, ζητά από την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ). Παράλληλα καταδικάζει «τους εισβολείς, τους ίδιους που υπέθαλψαν, υποκίνησαν και στήριξαν την εφτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου».

Ο ΣΦΕΑ αναφέρει πως «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του, ποδοπατώντας τη διεθνή νομιμότητα και με ιταμή συμπεριφορά στα εκατομμύρια των διαδηλωτών ειρήνης όπου Γης και στις εκκλήσεις χιλιάδων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού, κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον του πολύπαθου λαού του Ιράκ με προφανείς στόχους τον πολιτικο-οικονομικό έλεγχο της περιοχής και τη διαμόρφωση κλίματος πανικού σε κάθε λαό που προβάλλει αντίσταση στη θέλησή τους».

Ζητά «από την ελληνική κυβέρνηση ν' αφουγκραστεί τον ελληνικό λαό και ν' απεμπλακεί τώρα από κάθε είδους διευκόλυνση συμβατική ή όχι προς τον παράνομο εισβολέα», υπενθυμίζοντάς της ότι «η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι υπόθεση του λαού και συναρτάται με την ομαλή λειτουργία της διεθνούς νομιμότητας, τη διεθνή ειρήνη, αγαθά που τόσο προκλητικά απαξιώνονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους».

Επίσης ζητά από τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αντιτάσσονται στον παράνομο πόλεμο, να επιβάλουν κυρώσεις στον παράνομο εισβολέα και καλεί τον πνευματικό κόσμο της χώρας, καθώς και τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα να μπουν επικεφαλής σε ένα παλλαϊκό αντιπολεμικό μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ