Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκεπτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, πρέπει να τα έχουν βρει αρκετά δύσκολα οι Αμερικανο-βρετανοί εισβολείς στο Ιράκ. Αλλιώς, δεν εξηγείται... Μέχρι και μια πρόχειρη έκτακτη συνέντευξη Τύπου οργάνωσε χτες το βράδυ ο Λευκός Οίκος, με ολοφάνερο στόχο την άμβλυνση των καταλυτικών εντυπώσεων, που δημιουργούσαν στην αμερικανική κοινή γνώμη οι τηλεοπτικές εικόνες των αιχμαλώτων Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίες εκείνη την ώρα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ελπίζουμε, να τους φερθούν το ίδιο καλά, όπως φερόμαστε κι εμείς στους Ιρακινούς αιχμαλώτους, είπε ο Τζ. Μπους στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας, ότι η εισβολή βαδίζει σύμφωνα με τα σχέδια...

Είπε και κάτι άλλο, όμως, που θα πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους όσοι Αμερικανοί πολίτες υποστηρίζουν την πολεμόχαρη πολιτική του. Το ίδιο ισχύει και για όσους Βρετανούς υποστηρίζουν τον εξίσου πολεμόχαρο σύμμαχό του.

Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του πολέμου, σημείωσε ο Τζ. Μπους, και, μάλιστα, το είπε δυο φορές.

Ας καθίσουν, λοιπόν, όσοι Αμερικανοί και Βρετανοί υποστηρίζουν τους αρχηγούς της δολοφονικής και εγκληματικής συμμαχίας κι ας κάνουν τους λογαριασμούς τους.

Οταν, στις πρώτες πέντε μέρες του πολέμου και πριν, ουσιαστικά, γίνουν οι μεγάλες μάχες, αφού το μεγάλο μέρος των ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται γύρω από τη Βαγδάτη, σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν τόσοι πολλοί Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες, τότε ποιος θα είναι ο τελικός απολογισμός;

Ας τα σκεφθούν όλ' αυτά. Κι όχι μόνον αυτά.

Το συντελούμενο απάνθρωπο έγκλημα του πολέμου δεν έχει μόνον ανθρώπινα θύματα. Στο βωμό της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας του Τζ. Μπους και των υπολοίπων συμμάχων του, και, με άλλα λόγια, στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, θυσιάζεται η παγκόσμια ειρήνη, το διεθνές δίκαιο, όπως το γνωρίζαμε τα τελευταία πενήντα χρόνια, οι δημοκρατικές ελευθερίες, τα εργασιακά δικαιώματα, κλπ., κλπ.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ας τα σκεφτούν κι αυτοί και ο καθένας. Κι ας πράξουν ανάλογα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ