Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μήνυση κατά Μπλερ στη Χάγη;

Την παραπομπή του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Τ. Μπλερ, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και όσων άλλων ευθύνονται για τον παράνομο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ προτίθεται να ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Δ. Παξινού.

Σε χτεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Παξινός, ανέφερε ότι μεαύριο, Τετάρτη, θα θέσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου θέμα κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Τ. Μπλερ, και όσων ευθύνονται γι' αυτό τον άδικο και παράνομο πόλεμο και υπάγονται στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης.

Παράλληλα, ο Δ. Παξινός ανέφερε ότι τα εγκλήματα που διαδραματίζονται σε βάρος του ιρακινού λαού «δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους. Πρόκειται για έναν πόλεμο παράνομο και επιθετικό, χωρίς καμία νομική βάση, που διεξάγεται χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αποτελεί χρέος μας να κινηθούμε με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, εναντίον αυτών που καταπατούν τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ