Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επίσκεψη στον νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος όπου συμμετείχαν επίσης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ, και ο Ν. Τριάντης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διοικητή, Ν. Κατσακιώρη, και με την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του νοσοκομείου, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία της πόλης και υγειονομικούς, στην οποία τον λόγο πήραν: Ο Α. Μάρκου εκ μέρους των συμβασιούχων, η Μ. Κιτσανού, πρόεδρος της ΕΙΝΗ, ο Κ. Καλαμπόκας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ «Χατζηκώστα», ο Γ. Φλούδας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΓΝΙ, η Δ. Χαλάτση εκ μέρους του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτήρων, ο Π. Χούσος, γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Λ. Σιαφαρίκας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΓΝΙ, ο Β. Κυριάκης, διοικητικός υπάλληλος στα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, ο Γ. Γκούμας, προϊστάμενος της Αναισθησιολογικής κλινικής του ΠΓΝΙ, και ο Γ. Χασιώτης, βιοχημικός.

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κλιμάκιο του Κόμματος έγιναν δέκτες καταγγελιών για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και συνολικά η δημόσια Υγεία στην περιοχή, που πάσχει από σοβαρή υποστελέχωση, έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης, αλλά και της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας, με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής». Τη συγκέντρωση άνοιξε η Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων. Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, και στο σημερινό φύλλο φιλοξενεί τους χαιρετισμούς που έγιναν στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ