Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «17Ν»

Τις εξελίξεις στο ζήτημα της εξάρθρωσης της «17Ν» αφορούσε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσία πλήθους κόσμου, παραγόντων της κοινωνικοπολιτικής ζωής, των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπροσώπων μαζικών φορέων κ.ο.κ.

Μοιραία η συνέντευξη επεκτάθηκε και στα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, στα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου, που, όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, οξύνονται την περίοδο που διανύουμε. Αλλωστε, διευκρίνισε, το ΚΚΕ δίνει έμφαση αυτή την περίοδο σε σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την αύξηση της πολιτικής και μαζικής του δράσης και με κύρια φιλοδοξία να συμβάλει στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Η Αλέκα Παπαρήγα απαρίθμησε τα μέτωπα πάλης, που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην ανεργία, στις ανατιμήσεις, στην εισοδηματική πολιτική, στον αγώνα κατά των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία και την κοινωνική πολιτική, στα προβλήματα ΕΒΕ και αγροτών, καθώς και στο μέτωπο πάλης μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, που διαγράφονται στην περιοχή και άπτονται του σχεδιασμού επίθεσης στο Ιράκ, στο Κυπριακό, το Μεσανατολικό κ.α.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, φυσικά, στη μεγάλης πολιτικής σημασίας μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της τρομοκρατίας, μεταξύ των άλλων εκτιμήσεων, η Αλέκα Παπαρήγα επέμεινε στο ότι η όλη υπόθεση αξιοποιείται ως μέσον χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού, ως εφαλτήριο για νέου γύρου ιδεολογικό πόλεμο κατά κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, αριστερών ιδεών και δραστηριοτήτων, που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων. Συμπλήρωσε, όμως, πως ο καλύτερος θώρακας για να μη χρησιμοποιείται η τρομοκρατία ως άλλοθι για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος είναι η άνοδος της οργάνωσης και της πολιτικής πάλης του λαού, η συσπείρωση δυνάμεων που θα εναντιώνονται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες αφορούσαν και στο θέμα της τρομοκρατίας, αλλά και σε αυτά της Παιδείας και των ανατιμήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ