Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Τελευταίες προετοιμασίες για τη Διεθνή Συνάντηση

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 του Νοέμβρη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Συνάντηση κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων και προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» με σκοπό το συντονισμό της δράσης τους ενόψει των εκδηλώσεων που προετοιμάζει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, με κορύφωση τις μεγάλες διεθνείς διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003.

Οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης θα γίνουν στο πανεπιστήμιο Μακεδονία. Θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα διακοπούν στις 6 το απόγευμα. Θα συνεχιστούν από τις 9 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι με την έκδοση των συμπερασμάτων.

Ολοι οι συμμετέχοντες Ελληνες και ξένοι θα πάρουν μέρος στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για την 29η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων, φορέων κλπ. από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Δανία, Ιρλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία.

Ο Κώστας Δρούτσας, εκπρόσωπος της κίνησης, θα ανοίξει τις εργασίες, ενώ αμέσως μετά ο Στέλιος Βαλανάς, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, θα παρουσιάσει το τι είναι και τι θέλει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους:

- Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η φιλοσοφία της Κίνησης και βασικά μέτωπα πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στην ΕΕ - Γραμμή αντιπαράθεσης ενάντια στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση».

- Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με θέμα: «Το ΠΑΜΕ σαν ταξικό ρεύμα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και σαν συνιστώσα της "Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003"».

- Θανάση Παφίλη, Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με θέμα: «Το αντιπολεμικό κίνημα ενόψει του επικείμενου πολέμου κατά του Ιράκ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003».

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών θα ακολουθήσουν ομιλίες και παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των ξένων αντιπροσωπειών, των κομμάτων, των κινημάτων, των φορέων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του Δανού Rikke Carlsson, εκπροσώπου της κίνησης «stop the Union Copenhagen 2002» που διοργανώνει τις εκδηλώσεις - διαδηλώσεις το Δεκέμβρη κατά τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, καθώς και του Ιρλανδού John Lowry από το Κόμμα Εργασίας για τον αγώνα τους σχετικά με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για τη Συνθήκη της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ