Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα γραπτά μένουν...

Τα γραπτά μένουν. Γι' αυτό σας παραθέτουμε - γραπτώς - τις κάτωθι δηλώσεις, που έγιναν χτες στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» γύρω από το Κυπριακό, το «σχέδιο Ανάν» και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης:

«Νομίζω ότι είναι έτοιμοι (σ.σ.: οι της κυβέρνησης) να δεχτούν τα πάντα και για οποιοδήποτε λόγο. Η ομοβροντία των συνηθισμένων υποστηρικτών, των συνήθων υπόπτων διά την κυβερνητική αποθέωση και χειροκροτητών της κυβέρνησης είναι τέτοια, που δείχνει ότι το πράγμα είχε προετοιμαστεί. Ολοι αυτοί είναι έτοιμοι με άρθρα τους σήμερα στον Τύπο, "ως έτοιμοι από καιρό", όπως λέει ο Καβάφης, για να μας πείσουν όλους όσους έχουμε επιφυλάξεις ότι είμαστε "υπερπατριώτες", ότι είμαστε "εθνικιστές", ότι είμαστε "ανόητοι", ότι είμαστε "δημαγωγοί", ότι είμαστε "κραυγαλέοι"(...)

»Οχι δεν είναι υπαρκτό (το δίλημμα ή ντε φάκτο διχοτόμηση ή ντε γιούρε οδυνηρή λύση). Είναι απλώς "μπαμπούλας"... Είναι η άποψη που προβάλλουν αυτοί, οι οποίοι θέλουν μια οποιαδήποτε λύση για άλλους λόγους, τους οποίους δεν τολμούν να πουν ανοιχτά. Να πουν ότι δεν μπορούμε να είμαστε σε αντίθεση με τις ΗΠΑ... Το όλο θέμα το δημιουργεί η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και δευτερευόντως των Εγγλέζων, που παίζουν το ρόλο που έπαιζαν πάντοτε στο Κυπριακό: Το ρόλο του υπονομευτή και του δημιουργού προβλημάτων για το μέλλον».

Οι δηλώσεις ανήκουν στον Θ. Πάγκαλο. Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. Και έγιναν λίγες ώρες μετά την ενημέρωση που είχε από τον Γ. Παπανδρέου για το «σχέδιο Ανάν». Από εμάς ουδέν σχόλιον...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ