Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικό μνημόσυνο Γ. Πασαγιάννη

Πολιτικό μνημόσυνο προς τιμή του συντρόφου Γιάννη Πασαγιάννη μέλους του Γραφείου της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ και νομαρχιακού συμβούλου, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, πραγματοποίησε η ΝΕ Σάμου.

Στην κατάμεστη από συντρόφους, φίλους και συμπατριώτες αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με την παρουσία της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, μίλησε ο Μάριος Τσαντίρης μέλος του γραφείου της ΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία και στην πλούσια κομματική του δραστηριότητα και προσφορά του στο Κόμμα την τελευταία δεκαετία, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα:

«Είναι η δεκαετία της μεγάλης προσφοράς του Γιάννη στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Τίμησε και τιμήθηκε από το Κόμμα μας. Εκπροσώπησε το ΚΚΕ σε δύο πολιτικές μάχες ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό. Δύο φορές υποψήφιος νομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος ως το θάνατό του, έδωσε τις μάχες του επάξια, ανέδειξε τα λαϊκά προβλήματα και ήταν δίπλα στην εργατική τάξη και το λαό με όλες του τις δυνάμεις.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο νέος νομάρχης Σάμου Μ. Κάρλας, η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή από την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, εκ μέρους των συναδέλφων του δικηγόρων ο Γιάννης Βούρος, από το Δήμο Βαθέος ο αντιδήμαρχος Μ. Μαυρέλος, ενώ εκ μέρους της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη η Κούλα Καραμηνά - Πόθου απήγγειλε αποσπάσματα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» και ο Π. Σοφιανός ένα ποίημα του Φ. Αγγουλέ.

Στην αίθουσα υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τη δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης και τη συμμετοχή του συντρόφου σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ