Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Συμφωνήστε πριν την Κοπεγχάγη!

Προθεσμία για να ολοκληρωθεί η «διαπραγμάτευση» για το «σχέδιο Ανάν» μέχρι τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, θέτει έμμεσα πλην σαφώς το Στέιτ Ντιπάρντμεντ, επιβεβαιώνοντας έτσι ποιος «κρύβεται» πίσω από τα εκβιαστικά χρονοδιάγραμμα του Κ. Ανάν και ποιος θα επιβάλει το σχέδιο του γγ του ΟΗΕ. Στην πρώτη του αντίδραση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλωσόρισε το «σχέδιο Ανάν» για το Κυπριακό και άφησε να φανεί ότι στο τέλος θα επιβληθεί, με πρώτο σταθμό τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πριν την Κοπεγχάγη. Στη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, αναφέρονται τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν να υποβάλει πρόταση για συνολική λύση του Κυπριακού στους δύο Κύπριους ηγέτες ως βάση μιας συμφωνίας.

Υποστηρίζουμε πλήρως αυτό το βήμα και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του γενικού γραμματέα, του ειδικού συμβούλου του Αλβάρο ντε Σότο και της αποστολής καλών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει για εξεύρεση διαρκούς και δίκαιης λύσης σε αυτή την πολύχρονη διαίρεση της Κύπρου.

Ενθαρρύνουμε τις δύο πλευρές να μελετήσουν προσεκτικά τις προτάσεις και να δώσουν τις απαντήσεις τους μετά από ενδελεχή μελέτη, και να εργαστούν επειγόντως με τον γενικό γραμματέα για επίτευξη λύσης, εκμεταλλευόμενοι την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται πριν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για διεύρυνση στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ