Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάλεξε...

Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Τμήμα Επικοινωνίας ΜΜΕ - Πολιτισμού, ημερίδα, με θέμα «Η Κύπρος προ των Πυλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Κληθήκανε εκπρόσωποι απ' όλα τα κόμματα, που πολλοί απ' αυτούς είναι συνυπεύθυνοι που φτάσαμε στο ξεπούλημα της Κύπρου, και μόνο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν κλήθηκε. Η εξήγηση είναι απλή. Δε θέλουν ν' ακουστεί άλλη γνώμη απ' αυτά που τους επιτρέπουν τα αφεντικά τους να έχουν. Και προ παντός, δε θέλουν ν' ακουστεί και να συζητηθεί από το λαό η γνώμη του ΚΚΕ. Καλά, θα πεις, αλλά τέτοια παρανομία! Τέτοια πρόκληση! Να μην καλέσουν το ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ της Βουλής! Μάλιστα. Κι αυτό είναι μία από τις χιλιάδες φασιστικές πράξεις που χαρακτηρίζουν την πολιτική του Μπους, και όπως τους λέει ο Αποστόλης, των Μπούσηδων κάθε προσκυνημένης χώρας. Κρίμα που δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή να με βοηθήσει ή να αποτρέψει τη σούπερ απλοποίησή μου, που ίσως να σοκάρει μερικούς... Αλλά εμένα, το απλό είναι ο μπούσουλάς μου.

Θέλω να πω για την καραμέλα που πιπιλάει η κυβέρνηση και οι ομοϊδεάτες της, κυβερνητικοί ή «αντιπολιτευόμενοι», ότι το ΚΚΕ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και δεν εννοεί να παραδεχτεί ότι ευτυχία των λαών είναι να πεινάνε και να βλέπουν τους Μπούσηδες να τρώνε.

Απλό δεν είναι να σκεφτείς ότι για να μη θέλουν ν' ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ, θα πει ότι δε συμφέρει στους εχθρούς του λαού; Αυτό λέω απλό.

Χρειάζεται να διαβάσεις βιβλία και λεξικά για να καταλάβεις πού είναι το δίκιο;

Και ποια είναι η ελπίδα για το αύριο; Η σημερινή Βουλή με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή συνεργαζομένων μ' αυτούς; Τα παιδιά και τα ανίψια αυτών που ήταν ή είναι ακόμα στη Βουλή; Αυτοί που εξαργυρώνουν τη δημοτικότητά τους με 2-3 εκατομμύρια το μήνα επειδή είναι πολύ ψηλοί ή πολύ κοντοί;

Μα και αν ήταν όλα μεγαλοφυΐες με όνειρα και αγάπη στον άνθρωπο, μπορούν να κάνουν τίποτα για ν' αλλάξουν τα πράγματα; Γρήγορα θα καταλάβουν ότι όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι και γυρίζουν την κουτάλα με τους όρους των Μπούσηδων. Ετσι και κουνηθείς διαφορετικά, τρως την κουτάλα στο κεφάλι και βρίσκεσαι εκτός καζανιού.

Οι άνθρωποι του ΚΚΕ και των συνεργαζομένων με αυτό δυνάμεων ή ατόμων δουλεύουν για τον άνθρωπο, τον σημερινό και τον αυριανό.

Θέλεις αλλαγή; «Εξω από το καζάνι».

Απλό δεν είναι; Δέχεσαι τους όρους του καζανιού; Ναι ή όχι; Διάλεξε.

Ανέλαβε τις ευθύνες σου. Αγνοια δε δικαιολογείται.

Αντε γεια!


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ