Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη αντιΝΑΤΟική Σύνοδος στις 15-16 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη
  • Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Μάρτη
  • Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν απάντηση στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας που πραγματοποιείται την ίδια περίοδο στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης

Μεγάλη λαϊκή αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του διημέρου, στις 15 Μάρτη θα γίνει μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη 1 μμ στην κεντρική πύλη του λιμανιού, όπου θα τοποθετηθεί επιτύμβια πλάκα στη μνήμη των θυμάτων του ιμπεριαλισμού.

Η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της ενάντια στην αντιλαϊκή Ελληνική Προεδρία της ΕΕ και κλιμακώνοντας τη δράση της ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οργανώνει μαζί με την ΕΔΥΕΘ και το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο λαϊκή αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική σύνοδο ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που θα γίνει στις 14-15 Μάρτη, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Η αντιΝΑΤΟική σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στο συντονισμό του αντιπολεμικού και αντιΝΑΤΟϊκού κινήματος της Ευρώπης. Εχει θέμα: «Οχι στον μιλιταρισμό, όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις - Για μια Ευρώπη της ειρήνης δίχως ΝΑΤΟ, ευρωστρατό, αμερικανικές βάσεις και πυρηνικά». Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κόμματα, κινήσεις και κινήματα με αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική δράση από τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αναμένεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να κατατεθεί η εμπειρία από τη δράση των κινημάτων και κομμάτων γύρω από θέματα όπως «ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία», το δόγμα των προληπτικών πολέμων, ο ευρωστρατός και το «νέο» ΝΑΤΟ, οι επαγγελματικοί στρατοί.

Στη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν και ειδικές παρεμβάσεις σχετικά με:

- Το ρόλο της ΕΕ στον πόλεμο στο Ιράκ.

- Την κατάσταση στα Βαλκάνια 4 χρόνια μετά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Η πολιτική της ΕΕ και οι επιπτώσεις από τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

- Τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, πολυεθνικές, στρατιωτικοποίηση των κοινωνικών και των διεθνών σχέσεων.

- Τα νέα μέτρα ενάντια στους μετανάστες, τα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

- Τις εμπειρίες από το αντιπολεμικό κίνημα και την κοινή δράση.

«Η εκδήλωση αυτή, όπως και οι διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο των υπουργών πολέμου της ΕΕ αποκτούν ξεχωριστή επικαιρότητα μετά την προκλητική "κοινή θέση" που πήραν οι "15" στις Βρυξέλλες πρόσφατα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ