Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο
  • Με τη συμμετοχή του να απαντήσει στα αντιλαϊκά μέτρα ΕΕ και κυβέρνησης, να διαδηλώσει για μόρφωση, εργασία για όλους - ζωή με δικαιώματα, καλεί όλο το λαό η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»
  • Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούν άτυπη Σύνοδο στην Αθήνα και εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς καλούνται να καταδικάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ το Σάββατο 1 Μάρτη η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι). Η «Δράση» καλεί όλο το λαό με τη συμμετοχή του να απαντήσει στα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης με πολύμορφη αγωνιστική κινητοποίηση, «να διαδηλώσουμε σε όλη την Ελλάδα για μόρφωση, εργασία για όλους - ζωή με δικαιώματα». Απέναντι στην Παιδεία της ακριβοπληρωμένης αμάθειας και στην επίθεση των κυρίαρχων της αγοράς, καλεί να αντιπαρατάξουμε τον αγώνα για «Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για την Παιδεία και την κοινωνία των αναγκών και των οραμάτων μας».

Μια μέρα νωρίτερα (Παρασκευή 28 Φλεβάρη), θα γίνουν πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συμμετέχουν ο Συντονισμός των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, οι Σύλλογοι Φοιτητών Παντείου, Φυσικού, Μαθηματικού, Νηπιαγωγών, Επικοινωνίας και ΜΜΕ και ο Σπουδαστικός Σύλλογος Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών.

Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, που έχει κηρύξει για εκείνη τη μέρα 24ωρη απεργία, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, τα Συντονιστικά Μαθητών Πειραιά και Νίκαιας και το Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στη 1 μ.μ., διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων.

Στις άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια, επίσης, πραγματοποιούνται στις 28 Φλεβάρη και:

- Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου.

- Στην Ορεστιάδα, στις 12.30 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει πορεία από το 1ο Γυμνάσιο και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου θα γίνουν ομιλίες από εκπροσώπους φορέων.

- Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Εργατικού Κέντρου.

- Στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Βόλου, θα γίνει η κινητοποίηση στη Μαγνησία.

- Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

- Στην Πάτρα, στις 12 το μεσημέρι, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας).

- Στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μάρτη.

- Στη Χαλκίδα, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς.

- Στο Ηράκλειο, στις 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ