Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η έκτη ήπειρος...

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι ήπειροι του πλανήτη μας είναι πέντε (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ωκεανία). Εσχάτως, ο κύριος Πανταγιάς, ο μόνος εναπομείνας σύμβουλος του κυρίου πρωθυπουργού «μας» - μετά την «πτώση» και το άδοξο τέλος του «στρατηγού» Τσουκάτου - ανακάλυψε και ...μιαν έκτη ήπειρο. Ετσι ακριβώς το είπε, στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του «εξ απορρήτων» του κυρίου Σημίτη, ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε, εξαιτίας της «πλάτης» που πήγε να βάλει, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα και το «κύρος» του, ώστε να γλιτώσει ο τραγουδιστής Νταλάρας, «συνεργάτης» και επιστήθιος φίλος του, ένα πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δραχμών, που του είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ, δηλαδή η Εφορία, για φοροδιαφυγή. Ετσι ακριβώς: Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Είναι, για το πολιτικό μας σύστημα, μια έκτη ήπειρος (!!!)

«Σημιτιάδα», λοιπόν! Η έκτη ήπειρος της Υδρογείου, κατά τον «σοφότατο» ...ξεσκονιστή, κύριο Πανταγιά, ο κύριος Σημίτης...

Αυτή η ...«έκτη ήπειρος», ο «χαρισματικός» και «μεγαλοφυής» πρωθυπουργός «μας», προεδρεύει τώρα και για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2003, της ...ειρηνοποιού Συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εδειξε δε τόση επιδεξιότητα και τόση διπλωματική ικανότητα, που άφησε έκθαμβους όλους τους «εταίρους», στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των «15». Κατόρθωσε, πραγματικά, το ...ακατόρθωτο. Κατάφερε να «συγκεράσει» τις διιστάμενες απόψεις των εταίρων, και να καταλήξουν όλοι μαζί σε μιαν απόφαση, που αποτελεί θρίαμβο καθαρότητας σκέψης και γλώσσας και μανιφέστο ειρήνης ανεπανάληπτο... Ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν πρέπει, λέει, να κωλυσιεργεί και να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, με την παράταση της «θητείας» των επιθεωρητών του οπλοστασίου του. Πρέπει αμέσως και άνευ όρων να συμμορφωθεί και να αφοπλιστεί πλήρως. Αλλιώς, θα φέρνει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήσει, δηλαδή για την επίθεση των «ελευθέρων εθνών» εναντίον του ιρακινού λαού, μια επίθεση που έχει ήδη αρχίσει. (Ακουγα τον πρωθυπουργό «μας» να διαβάζει το τελεσίγραφο των «15» της Ευρώπης, και δεν μπορούσα να καταλάβω, αν αυτός που μιλούσε ήταν ο κύριος Σημίτης ή ο κύριος Τζορτζ Μπους, ο νεότερος).

Η «Ενωμένη Ευρώπη», λοιπόν, μίλησε τη γλώσσα της ειρήνης... Αγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί ιμπεριαλιστές, υπό την «προεδρία» του δικού μας «μικρού Ναπολέοντα», συντονίζουν τώρα τα βήματά τους με εκείνα του μεγάλου αφεντικού. Με μια απόφαση - μνημείο ιησουίτικης υποκρισίας, ετοιμάζονται για το ...ειρηνευτικό τους έργο. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», για παράδειγμα, βρίσκεται καθ' οδόν προς τον Περσικό Κόλπο και περιμένει το σύνθημα. Η αγγλική πολεμική μηχανή έχει μπει, ήδη, στη μάχη. Οι υπόλοιποι κολαούζοι και παρακεντέδες, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, καθώς και οι «νεοφώτιστοι» μικροϊμπεριαλιστές των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, ακολουθούν κατά πόδας, υπολογίζοντας, μετά τον αφοπλισμό του Σαντάμ και την επιβολή της «ειρήνης», να γλείψουν κι αυτοί κανένα κοκαλάκι απ' την πλούσια λεία.

Ομως, τα μηνύματα της 15ης του Φλεβάρη, καθώς και τα άλλα που προηγήθηκαν, δεν αφήνουν καμιάν αμφιβολία. Οι λαοί μπορούν! Θα σταματήσουν και, τελικά, θα τσακίσουν το εγκληματικό χέρι των πολεμοκάπηλων και θα επιβάλουν την πραγματική ειρήνη και το δίκαιο, για όλους τους λαούς της Γης.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ