Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ
Συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών»

Συνάντηση προετοιμασίας της διάδοχης, μετά τον πόλεμο, κατάστασης στο Ιράκ, οργανώνεται σήμερα και αύριο, κεκλεισμένων των θυρών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση αυτή της οποίας επίσημος διοργανωτής είναι το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Συνεργασίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Στην εν λόγω συνάντηση, με θέμα «Ο ρόλος των εξωτερικών στρατιωτικών δυνάμεων στη διαχείριση των στρατιωτικών συγκρούσεων. Επιπτώσεις στη Μέση Ανατολή», θα πάρει μέρος ο Αντονι Ζίνι, προσωπικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για το Ιράκ και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ θα μιλήσει και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου.

Το «κοινό» που θα συμμετέχει στην κλειστή αυτή συνάντηση θα προέρχεται από την ιρακινή αντιπολίτευση, ενώ όπως έγινε γνωστό θα παρευρεθούν και οι πρέσβεις των αραβικών χωρών στην Αθήνα. Η όλη διοργάνωση περιβάλλεται με αντιφατικές πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική κυβέρνηση. Εξάλλου η παρουσία του Αντ. Ζίνι συνδέεται κατευθείαν με τα σχέδια που εξυφαίνονται στα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.

Ετσι ενώ αρχικά «διέρρεε» ότι τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, στη συνέχεια αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντας είπαν χτες ότι τέτοιου είδους «εκδηλώσεις» γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου και πρόκειται για «καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία» και «δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ελληνική κυβέρνηση, ούτε βεβαίως με την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Γ. Παπαντωνίου ο οποίος είπε ότι τη συνάντηση δεν τη διοργανώνει το υπουργείο Αμυνας και «εμείς απλώς έχουμε δώσει την άδεια να διεξαχθεί το σεμινάριο αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ