Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμικό αντιπολεμικό «παρών»

Ενα ακόμα ηχηρό αντιπολεμικό «παρών» έδωσε ο εργαζόμενος λαός του Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της πόλης, κάνοντας ξανά σαφές προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους φονιάδες ότι το πρώτο λιμάνι της χώρας δεν είναι ούτε Σούδα, ούτε πολεμικό ορμητήριο.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο πόδι από τις 19 Φλεβάρη, οπότε και στο Φαληρικό Ορμο αγκυροβόλησαν 5 φρεγάτες της Μόνιμης Δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Αυτόματα, η ΠΕΔΥΕ και η Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» του Πειραιά σήμαναν συναγερμό σε ολόκληρη την πειραιώτικη περιφέρεια, ο κόσμος βρέθηκε στους δρόμους, αναρτήθηκαν γιγαντιαία πανό στην καρδιά του λιμανιού από το ΚΚΕ και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενώ αποκορύφωμα της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης ήταν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Οι συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέτρεψαν τον ελλιμενισμό των φρεγατών, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να γίνει στον προβλήτα του Εκθεσιακού Κέντρου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, αλλά και την αποβίβαση των «Ράμπο».

Την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα, τελευταία μέρα παραμονής της εγκληματικής αρμάδας στα νερά του Φαλήρου, έγινε μία ακόμα κινητοποίηση από την ΠΕΔΥΕ, την Επιτροπή Δράσης και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, που είναι ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενοι, νεολαίοι - οι οποίοι, όλο αυτό το διάστημα, έκλεψαν την προσοχή με τα δυναμικά και μαζικά τους μπλοκ - και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή. Αμέσως ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Καστέλα, απ' όπου ήταν ορατά τα πολεμικά του ΝΑΤΟ. Επικεφαλής, όπως και στο μεγάλο συλλαλητήριο, οι γυναίκες, νέες και μανάδες, με τις αναμμένες δάδες στα χέρια και ακριβώς από πίσω το τεράστιο πανό της «Δράσης» και της Συντονιστικής με τη φράση: «ΣΤΟΠ σε ΝΑΤΟ - ΕΕ. Οχι στον πόλεμο στο Ιράκ». Τα συνθήματα - σαφέστατα μηνύματα προς τους φονιάδες των λαών - και πάλι έπεφταν βροχή. «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία», «Εξω τα πλοία απ' το λιμάνι, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και δεκάδες ακόμα αντήχησαν και πάλι από το κέντρο του Πειραιά μέχρι την Καστέλα. Οι διαδηλωτές επέστρεψαν συντεταγμένα στην πλατεία Κοραή.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την παρουσία της γερμανικής φρεγάτας στο λιμάνι (2017-05-16 00:00:00.0)
«Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες των λαών» (2007-06-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα (2003-06-18 00:00:00.0)
Να μην πατήσουν ελληνική γη οι φονιάδες των λαών (2003-02-19 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικές αρμάδες καταφτάνουν σε Πειραιά και Πάτρα (2003-02-01 00:00:00.0)
"Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" (1999-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ