Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δράσεις κατά του πολέμου

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΚΟΛΩΝΙΑ.--

Συνεχίστηκαν και χτες στη Γερμανία οι ενέργειες αντίστασης κατά του επικείμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος των διαμαρτυριών στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αυτή τη φορά αμερικανικές βάσεις στις δύο χώρες.

Χαρακτηριστικά, στη Βρετανία χτες περίπου 500 άτομα διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από την αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο Φέρφορντ στο Γκλόστερσάιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Μάλιστα περίπου 10 διαδηλωτές που κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της βάσης συνελήφθησαν.

Την ίδια στιγμή, μερικές εκατοντάδες Γερμανοί ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από τη βάση της γερμανικής Αεροπορίας στο Γκεϊλενκίρχεν, από την οποία απογειώνονται τα αναγνωριστικά σκάφη «AWACS» που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ να μην εμπλακεί η Γερμανία με κανέναν τρόπο σε αυτό τον πόλεμο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν αντιπολεμικές συγκεντρώσεις στη Φρανκφούρτη και την Κολωνία. Στη Φρανκφούρτη μερικές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από αμερικανική βάση που βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ενώ στην Κολωνία πάνω από 10.000 άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο κέντρο της πόλης και φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ