Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΙΚΑΙΑ
Μαθητικό φεστιβάλ ενάντια στον πόλεμο

«Δε θα γίνω δούλος στο αφεντιλίκι του πλανήτη», ένα τραγούδι για τον Μπους. «Δεν έχεις θέση εδώ, σήκω και φύγε», αφιερωμένο στα ΝΑΤΟικά πλοία που προσάραξαν στη χώρα μας. Είναι μερικοί από τους στίχους που τραγούδησαν το Σάββατο το βράδυ στον Αγ. Νικόλαο, μαθητές και νέοι της Νίκαιας, «ενωμένοι για να διώξουν το δόγμα του κακού». Στη διάρκεια του Μαθητικού Φεστιβάλ - το οποίο έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Νίκαιας - οι μαθητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα «αντικανονικά χτυπήματα» και τον ιμπεριαλιστικό επικείμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ.

«Καθήκον μας είναι να μην τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν. Το μαθητικό κίνημα δε σκύβει το κεφάλι και συνεχίζει. Στις 28 Φλεβάρη και 1 Μάρτη "καλωσορίζουμε" τους υπουργούς Παιδείας στην Αθήνα, κλείνοντας τα σχολεία και βγαίνοντας στους δρόμους», τόνισε η Δέσποινα Ευστρατίου, από το Συντονιστικό Αγώνα.

«Δεν αρκεί η σημερινή εκδήλωση, αν δεν έχει συνέχεια. Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τόσο δυναμικά όσο ξεκινήσαμε. Μαζί ως το τέλος. Μέχρι να αποτρέψουμε κάθε πόλεμο, μέχρι να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλιά», επισήμανε εκ μέρους της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» η Βαρβάρα Ξινογαλά.

«Ο λαός να βάλει φραγμούς, να ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες, να πάρει μέρος στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις», υπογράμμισε, με τη σειρά του, ο Σαράντης Σαράντος από την ΕΕΔΥΕ Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ