Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΧΑΝΙΑ
Μηχανοκίνητη πορεία και περικύκλωση της βάσης

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη βάση της Σούδας
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη βάση της Σούδας
Μηχανοκίνητη πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, την Κυριακή 2 Μάρτη, και αποκλεισμό της βάσης, την Κυριακή 16 Μάρτη, αποφασίστηκε την Παρασκευή 21 Φλεβάρη σε σύσκεψη, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μαζικών συνδικαλιστικών και νεολαιίστικών φορέων, φιλειρηνικών και αντιπολεμικών κινητοποιήσεων. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ο λαός και η νεολαία της Κρήτης, ιδιαίτερα στα Χανιά, που αντιδρούν στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, κλιμακώνουν τις αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές κινητοποιήσεις τους στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, κάνοντας ξεκάθαρη την αντίθεσή του στο νέο πόλεμο που αυτή τη φορά έχει στόχο το λαό του Ιράκ.

Μιλώντας στο «Ρ» για τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Νάσος Γαλής θα τονίσει πως όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη που έγινε με τους φορείς που διοργάνωσαν και την κινητοποίηση στις 15 Φλεβάρη στα Χανιά, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της χρησιμοποίησης της βάσης, με έγκριση και ενθάρρυνση της ελληνικής κυβέρνησης, από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς. Ο χανιώτικος λαός, νιώθοντας και τη μεγάλη του ευθύνη απέναντι στο λαϊκό κίνημα όλης της χώρας, αποφάσισε, με τις δύο αυτές κινητοποιήσεις να καταδείξει τον κεντρικό ρόλο που παίζουν οι βάσεις αυτές για την πραγματοποίηση των επιθετικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης πρόσθεσε επίσης πως οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες με την προθυμία της να παρέχει τη δυνατότητα στους Αμερικανονατοϊκούς χρησιμοποίησης της βάσης, όταν ιδιαίτερα η επίθεση στο λαό του Ιράκ και άλλους φίλους λαούς, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους βάσεις.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «αποφασίσαμε επίσης να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά το ρόλο της ΕΕ μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο. Τα προσχήματα έπεσαν αφού ουσιαστικά μπαίνει στο πλευρό των Αμερικάνων και Βρετανών σε αυτή τη δολοφονική επίθεση».

Οι φορείς, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν το Εργατικό Κέντρο Χανίων να πάρει απόφαση μέσα από το συνέδριό του και να συστρατευτεί με τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία στην οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας ενάντια στον πόλεμο και για την ημέρα που, τυχόν, ξεκινήσουν τον πόλεμο οι ιμπεριαλιστές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τετράμηνο πρόγραμμα δράσης(2006-02-04 00:00:00.0)
Παγκρήτιος συναγερμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής(2003-03-28 00:00:00.0)
Παγκρήτιος αντιπολεμικός ξεσηκωμός(2003-03-12 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τη μηχανοκίνητη πορεία(2003-03-01 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ(2003-01-11 00:00:00.0)
Στόχος μας η συμβολή στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου(1999-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ