Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΙΤΑΛΙΑ
Παρακώλυση του εγκληματικού στρατού από τους διαδηλωτές

ΡΩΜΗ.--

Κύμα αντίστασης κατά των πολεμικών προετοιμασιών των αμερικανικών δυνάμεων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία. Την Παρασκευή, το Σάββατο, αλλά και τη Δευτέρα Ιταλοί ακτιβιστές επιδόθηκαν σε μια συνεχή προσπάθεια παρακώλυσης της μεταφοράς με τρένα αμερικανικού πολεμικού υλικού από το βορρά προς τη βάση «Καάμπ Ντάρμπι», κοντά στην Πίζα. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε απεργία των σιδηροδρομικών.

Χαρακτηριστικά το Σάββατο οι διαδηλωτές κατάφεραν επανηλειμμένα να καθυστερήσουν τρένα, ενώ την Παρασκευή το βράδυ ακινητοποίησαν για περίπου τρεις ώρες τρένο κοντά στη Βιτσέντζα, φορτωμένο με τανκς του αμερικανικού στρατού. Τελικά το τρένο ακολούθησε άλλο δρομολόγιο. Το Σάββατο, επίσης, περίπου 150 διαδηλωτές κατέλαβαν προσωρινά το σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας προτού απομακρυνθούν από τους καραμπινιέρους. Πάντως οι διαδηλωτές κατάφεραν να καθυστερήσουν τα τρένα. Παράλληλα άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης για να εμποδίσουν τις αμερικανικές δυνάμεις και να αποδοκιμάσουν την πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Οι αγωνιστές έχουν επίσης προκηρύξει για την Τετάρτη «εθνική ημέρα διαμαρτυρίας» κατά των πολεμικών προετοιμασιών και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις στις σιδηροδρομικές γραμμές, έτσι ώστε να εμποδιστούν τα «τρένα του θανάτου» (όπως τα αποκαλούν) να φτάσουν στον προορισμό τους. Παράλληλα ο ΓΓ του σωματείου μεταφορών FILT δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν αποφασίσει να μη φορτώσουν το πολεμικό υλικό σε πλοία», αφού «στα λιμάνια δεν εφαρμόζεται ο νόμος 146 που καθορίζει κανόνες και προθεσμίες για την κήρυξη απεργίας στις δημόσιες υπηρεσίες... οπότε αν μας ζητηθεί να φορτώσουμε όπλα σε ένα πλοίο, θα κηρύξουμε απεργία. Και τα όπλα θα μείνουν στην ξηρά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ