Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... απελευθερωμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ «συγκράτησης» του πληθωρισμού και στις ΔΕΚΟ: Αύριο ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα δώσει εντολή για «πάγωμα» των αυξήσεων των μισθών στους διοικητές. Προφανώς οι ...μισθοί φταίνε και τούτη τη φορά για την ακρίβεια και την οικονομική κατάσταση του Ελληνα καταναλωτή.

Οσο για το πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια ας μην το κάνουν και σημαία τους. Εχει αποδειχθεί ότι στις «ελεύθερες αγορές» οι τιμές πάνε προς τα πάνω και οι χώροι της ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών ως γνωστόν έχουν πλέον «απελευθερωθεί».

Η ΕΞΗΓΗΣΗ Χυτήρη για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων ήταν, όντως, πρωτότυπη. Δεν πρέπει να κρίνεται λέει ...γραμμικά η πορεία υλοποίησής τους, γιατί ο χρόνος αποπεράτωσης είναι κατά πολύ μικρότερος του χρόνου που απαιτείται για την έναρξη των εργασιών!

Εν ολίγοις μας είπε, πως η κυβέρνηση είναι να μην ξεκινήσει κάτι. Αν το ξεκινήσει, σε ελάχιστο χρόνο το τελειώνει. Να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει (για παράδειγμα) και στην περίπτωση του δρόμου Αθηνών - Τριπόλεως;

Οπως και να έχει, πάντως, η υπόθεση της Ολυμπιάδας όσο πάει και ...αγριεύει και οι κόντρες δίνουν και παίρνουν. Είναι καλό αυτό από μια άποψη. Οταν αλληλοκαρφώνονται (Βενιζέλος και Αγγελοπούλου) μαθαίνουμε τι συμβαίνει.

ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ, τον αποφάσισαν το νέο φορέα για τις αεροδιακομιδές, έστω κι αν εμπλέκουν τους πάντες σε ένα απίστευτο κουβάρι αρμοδιοτήτων (ίσως για να διαχέονται πιο εύκολα οι ευθύνες). Μια λεπτομέρεια δε μάθαμε όμως ...τα κονδύλια πού θα τον στηρίξουν.

Εκεί η σιγή ιχθύος έχει το νόημά της, αφού τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό για τις διακομιδές απέχουν πάρα, μα πάρα πολύ από τις ανάγκες, ιδίως για τα νησιά του Αιγαίου. Για τα ίδια νησιά που ταλαιπωρούνται αυτές τις μέρες από την κακοκαιρία μιλάμε.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ