Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κύπρος

Η ώρα των εξηγήσεων που θα πρέπει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε απέναντι στο «σχέδιο Ανάν» πλησιάζει. Θα έλεγε κανείς ότι η ώρα αυτή ήρθε ταυτόχρονα με την έλευση του ΓΓ του ΟΗΕ στην Αθήνα, για να μεταφέρει την τρίτη «εκδοχή» των προτάσεών του.

Τις προτάσεις του «σχεδίου Ανάν», κανείς σε Αθήνα και Κύπρο δεν τόλμησε να τις χαρακτηρίσει «δίκαιες». Κανείς δεν τόλμησε να υποστηρίξει ότι προσφέρουν το πλαίσιο για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Παρ' όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε το σχέδιο, τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη εκδοχή του (χειρότερη από την πρώτη), ενώ τώρα, που εμφανίστηκε η τρίτη εκδοχή (χειρότερη κι από τη δεύτερη, που ήταν χειρότερη της πρώτης, που ήταν έτσι κι αλλιώς κακή...), κάποιοι στην Αθήνα θα ήθελαν (ακόμα κι αυτή η εκδοχή) να γίνει αποδεκτή!

Εχουν, όμως, ένα πρόβλημα. Αν και οι πάντες γνωρίζουν ότι οι κύριοι αυτοί καθοδηγούνται από τη λογική «άντε, να τελειώνουμε με το Κυπριακό» (!), εντούτοις, κανένας τους, ειδικά μετά τις εκλογές στην Κύπρο, δεν τολμά να πει «φωναχτά» τις σκέψεις του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ