Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΤΑ
Με απεργία ενάντια στον πόλεμο

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών αγώνα εργαζομένων στους ΟΤΑ, καλεί τα σωματεία του χώρου ν' αντιδράσουν και να προκηρύξουν απεργία, την πρώτη μέρα έναρξης του πολέμου ενάντια στο Ιράκ από τα γεράκια του ΝΑΤΟ και 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη, την ίδια μέρα που συνεδριάζουν οι πρωθυπουργοί της ΕΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στ' άλλα, τονίζει στην ανακοίνωσή της, για την κοροϊδία της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, με την παραχώρηση των πλοίων για κοινές επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ στον Περσικό κόλπο και με τις βάσεις της Σούδας και του Ακτιου για την προετοιμασία των πολεμικών επιχειρήσεων. Ενώ επισημαίνει και τον άλλο ακήρυχτο πόλεμο, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας τη συνεδρίαση των πρωθυπουργών της ΕΕ στις 21 Μάρτη για τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Τα δικαιώματα των εργαζομένων, που προσφέρονται ως βορά ξανά, στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές για ν' αυξάνουν τα υπέρογκα κέρδη τους, μοιράζοντας απλόχερα τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

  • Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη, πήρε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμμετέχουν μαζικά κι αγωνιστικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ