Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Στη διάρκειά τους αναπτύχθηκε γόνιμος πλούσιος διάλογος για μια σειρά ζητήματα. Η απόφαση της Συνδιάσκεψης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Στις εργασίες παραβρέθηκαν ο Στ. Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ο Ν. Χουντής μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, ο Π. Μαντάς μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, ο Π. Κλαυδιανός από την ΑΚΟΑ, ο Κ. Διάκος από την «Πράσινη Πολιτική», καθώς και εκπρόσωποι του ΣΕΚ, της ΚΕΔΑ, της ΔΕΕ, της ΟΚΔΕ «Σπάρτακος».

Στο χαιρετισμό του ο Στ. Λάμπρου επισήμανε πως η Συνδιάσκεψη διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ξαναμοιράζουν τη Γη, εποφθαλμιώντας αυτή τη φορά τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής. Κατήγγειλε πως σ' αυτή τους την εκστρατεία οι ΗΠΑ έχουν την ενεργό στήριξη τόσο της ΕΕ όσο και της ελληνικής κυβέρνησης. Τόνισε, ωστόσο, πως απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι λαοί δε μένουν αδιάφοροι, απεναντίας ένα γιγαντιαίο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. «Το ΚΚΕ - επισήμανε - με όλες του τις δυνάμεις αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υποστηρίζει την πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, συμπαραστέκεται στον αγώνα όλων των λαών που υποφέρουν σήμερα από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και επίθεση, από αντιδημοκρατικό καθεστώς».

Ο Στ. Λάμπρου σημείωσε πως το ΚΚΕ με τις δυνάμεις της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» συναντήθηκε σε συμπαράταξη και συνεργασία σε μεγάλα μέτωπα δράσης, τα οποία πρέπει να στηριχτούν πιο αποφασιστικά, να διευρυνθούν και μαζικοποιηθούν. Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, η πείρα αναδεικνύει ότι η αγωνιστική λαϊκή ενότητα θα οικοδομείται όσο δυναμώνει η αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική πάλη και η αντιπαράθεση με τη σοσιαλδημοκρατία και τα συντηρητικά κόμματα. Εκτίμησε ότι αποτελεί ελπιδοφόρο βήμα μπροστά η δραστηριότητα αγωνιστικών συσπειρώσεων όπως το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η συσπείρωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Συσπειρώσεις τις οποίες το ΚΚΕ μαζί με τους συμμάχους του θα κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να ριζώσουν περισσότερο μέσα στους εργαζόμενους και το λαό.

Οπως όμως υπογράμμισε δεν αρκεί μόνο αυτό, απαιτείται η συμβολή ώστε οι σημερινές συσπειρώσεις να οδηγήσουν όσο γίνεται πιο κοντά στην οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις το λαϊκό κίνημα να έχει αποτέλεσμα, δηλαδή να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Καταλήγοντας ο Στ. Λάμπρου και αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις σύγχρονες εξελίξεις στη χώρα μας, τόνισε πως δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά στο λαό: Της προσαρμογής και ενσωμάτωσης και ο δρόμος της αντίστασης και της ρήξης με αυτή την πολιτική. Ο δεύτερος είναι ο δρόμος που πρέπει ο λαός να ακολουθήσει αν θέλει να πετύχει λύσεις. Συμπλήρωσε, τέλος, πως προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη συγκρότησης συμμαχίας των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε να δυναμώσει η αντίσταση και η αντεπίθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ των συνδυασμών συνεργασίας (2006-09-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων μας (2006-07-18 00:00:00.0)
Πλατιά στήριξη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου (2006-05-26 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι (2006-05-06 00:00:00.0)
Ψήφος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑΣ από τη φτωχή αγροτιά (2002-09-19 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ (2002-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ