Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προληπτική αμφισβήτηση (1)... «"Τα ΝΕΑ" υποστήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ανάγκη να πάρουν μέρος στον τηλεοπτικό διάλογο και οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων. Οι ασφυκτικές διαδικασίες που αποφασίστηκαν όμως στο περίφημο ντιμπέιτ -και μάλιστα με διακομματική συμφωνία, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε έναν προσχηματικό διάλογο, που θα στοχεύει στις εντυπώσεις αλλά θα υστερεί σε ουσία» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Προληπτική αμφισβήτηση (2)... «Πολύ φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συζήτησης θα είναι κατώτερο των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί. Πολιτικά δίκαιο και λογικό είναι να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια τέτοιου τύπου αντιπαράθεση. Υπάρχουν όμως και βάσιμες ενστάσεις για την πολιτική αποτελεσματικότητα αυτής της συζήτησης. Αν δηλαδή θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση ή αν θα παρακολουθήσουμε ένα διάλογο... μονολόγων, σαν αυτούς που παρακολουθούμε στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή» (Σήφης Πολυμήλης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οι «αόρατοι σκηνοθέτες»: «Θέατρο του παραλόγου θύμιζε η προχθεσινή διακαναλική εκπομπή με τίτλο "Αστυνόμευση στην ενημέρωση". Το EΣP δικάστηκε ερήμην, ενώ οι αόρατοι σκηνοθέτες και παραγωγοί της παράστασης ήταν οι ίδιοι οι καναλάρχες. O ανταγωνισμός των καναλιών για εξασφάλιση υψηλότερης τηλεθέασης παραμερίστηκε και οι ιδιοκτήτες συνένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να δικαιωθεί, να επιβληθεί και να οργανωθεί καλύτερα η ασυδοσία τους και κατά την προεκλογική περίοδο - ένα κόκκινο φωτάκι για όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές. Στο όνομα της "ελευθερίας" της έκφρασης διεξήχθη η συζήτηση, όμως τα όρια αυτής της ελευθερίας σταματούν εκεί όπου αρχίζουν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που μπορούν να είναι αμείλικτα καθώς αναπτύσσονται σε ένα καθεστώς, αν όχι παρανομίας, τουλάχιστον ημι-νομιμότητας και αέναης εκκρεμότητας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ