Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κοιτάζω μπροστά, ψηφίζω ΚΚΕ

Κοιτάζω γύρω μου, όχι με το υποκριτικό βλέμμα του ηθοποιού, που ρίχνει ως «δόλωμα» για να «τσιμπήσει» ψήφους ο Γ. Παπανδρέου στο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ. Το βλέμμα μου είναι στραμμένο στα λαϊκά συμφέροντα και βλέπω τους κομματάρχες του δικομματισμού να πέφτουν πάνω στον άνθρωπο του μόχθου και της δουλιάς, για να του αρπάξουν την ψήφο θέλοντας να συνεχίσουν, επικαλούμενοι τη λαϊκή εντολή, τη λεηλασία των δικαιωμάτων του. Είναι οι «γαλαζοπράσινοι» μνηστήρες, που βάζουν σε πλειστηριασμό τους πόθους και τα οράματα του λαού, για να τα ξεπουλήσουν την επομένη των εκλογών. Το προεκλογικό τους παζάρι εξελίσσεται σε θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή και κομπάρσους τα «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά τσιράκια» τους, που διεκδικούν «κομμάτι» από τη νομή της εξουσίας.

Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τον εργάτη να δίνει τη μάχη για το μεροκάματο στα εργοδοτικά γκέτο, τον άνεργο να ζει με το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον, να επιβιώνει με «ψίχουλα», το νέο ν' ασφυκτιά στο περιθώριο του συμβιβασμού και της ανασφάλειας που τον πετούν, τον ξεκληρισμένο αγρότη να στοιβάζεται στις μεγαλουπόλεις της ανεργίας ή να παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς, τον γέροντα ν' αγανακτεί για τα «ξεροκόμματα» που του πετούν, τη μάνα, σύμβολο της ζωής, να εγκλωβίζεται στις «δαγκάνες» του ταξικού συστήματος που τη θέλει μισό άνθρωπο.

Βλέπω τα ΜΑΤ της «συμμετοχικής δημοκρατίας» του ΠΑΣΟΚ να επιτίθενται στα περήφανα γηρατειά, να ρίχνουν τα χημικά στους αγωνιστές της ειρήνης, να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ και να καταστρέφουν τις περιουσίες των αγροτών στην Εθνική Οδό, να ξυλοφορτώνουν τους απεργούς ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τους χιλιάδες νεκρούς του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. Θυμάμαι τα τρυφερά κορμάκια των μικρών παιδιών του Βελιγραδίου, της Πρίστινα, του Νόβισαντ, της Μιτρόβιτσα, της Βαγδάτης, που έδυσε η ζωή τους πριν καλά καλά ανατείλει, με την υπογραφή και του νυν υποψήφιου πρωθυπουργού και τότε υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου. Δεν μπορώ να τα ξεχάσω, όχι μόνο γιατί είχαν άδικο τέλος, αλλά και γιατί με βαρύνει η ευθύνη να τιμωρήσω παραδειγματικά την κυβέρνηση και τους συνενόχους της, που έδωσαν «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων. Και ξέρω πολύ καλά ότι επικροτητής σ' όλες αυτές τις κυβερνητικές ενέργειες ήταν και είναι η ΝΔ, που παριστάνει το σωτήρα όλων των αδικημένων.

Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω μπροστά. Δεν μπορώ να δω το μέλλον μου περικυκλωμένο από τα δόκανα του δικομματισμού και των ουραγών ΣΥΝοδοιπόρων του. Διαβάζω το χρέος μου. Με καλεί να τους «μαυρίσω» στις εκλογές της 7ης Μάρτη. Είναι όχι μόνον ευκαιρία, αλλά υποχρέωσή μου να τους καταδικάσω για όσα έπραξαν και να σταθώ εμπόδιο σε όσα άλλα σχεδιάζουν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Το δίκιο του λαού με καλεί να ρίξω «κόκκινο» στην κάλπη. Με καλεί να ενισχύσω αποφασιστικά το ΚΚΕ, που παντού και πάντα δίνει με συνέπεια τη μάχη για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, για ν' ανοίξει το δρόμο που θα οδηγήσει στη Λαϊκή Εξουσία.


Ελένη ΤΖΗΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ