Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο «άλλος πόλος» της εξαπάτησης

Στην εξαπάτηση των λαϊκών μαζών πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ, καθώς αποφεύγει από τη μια να δεσμευτεί συγκεκριμένα απέναντι στα λαϊκά αιτήματα και ανάγκες, αλλά από την άλλη υπερακοντίζει σε φιλολαϊκές διακηρύξεις και παχιά λόγια.

Ο Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι δε θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην πλειοδοσία των παροχών, κάνοντας επίδειξη «υπευθυνότητας» και «σοβαρότητας» απέναντι στα μεγάλα αφεντικά, αλλά την ίδια στιγμή δε διστάζει να εμφανίζεται «σκαπανέας» μιας «κοινωνίας δικαιοσύνης και ανθρωπιάς»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε υπερήφανος για το «χαρακτήρα» που κράτησε στην προεκλογική περίοδο, γιατί «δε δώσαμε ανέξοδες υποσχέσεις, δεν καταφύγαμε στην όξυνση του κλίματος, δεν καταφύγαμε στην πόλωση, στο φανατισμό, στο διχασμό, που τόσο πολύ έχουμε πληρώσει όλοι οι Ελληνες», όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό εκλογικό κέντρο στη Σανταρόζα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του γιατί «δε βλέπουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά», επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «καταφεύγει στις γνώριμες από το παρελθόν τακτικές και μεθοδεύσεις». Σε αντίθεση εμφάνισε το κόμμα να πολιτεύεται «με σεμνότητα, με ταπεινότητα, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα» και να εργάζεται να γίνει πράξη ο «αμετακίνητος στόχος μας είναι να χτίσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία ανθρωπιάς»! Ταυτόχρονα δήλωσε οπαδός του ουμανιστικού δόγματος ότι «η πολιτική καταξιώνεται μόνο όταν βελτιώνει τους όρους ζωής για τους πολλούς, για τους μη ευνοημένους».

Χτες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής πραγματοποίησε μία ακόμα επικοινωνιακή - εντυπωσιοθηρική επίσκεψη στο 24ο Λύκειο στο Πολύγωνο, που λειτουργεί με διπλή βάρδια, απλά και μόνο για να επιδείξει το ενδιαφέρον του και επαναλάβει τις «δεσμεύσεις» του περί κατάργησης της διπλής βάρδιας, της διανομής των βιβλίων στην αρχή της χρονιάς και για «ευχερέστερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, δηλαδή κομπιούτερ για κάθε παιδί».

Περισσότερο σαφής απέναντι στις ψηφοθηρικές «παροχές» της κυβέρνησης υπήρξε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος δήλωσε (στον «Σκάι») ότι «εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε τέτοιες πολιτικές», γιατί «οι πολιτικές λαϊκισμού, πολιτικές θα πω "Μαυρογιαλούρου" τελικώς, είναι επικίνδυνες πολιτικές». «Δεν είναι δυνατόν, τόνισε ο υπεύθυνος Προγράμματος της ΝΔ, να πηγαίνουμε στις εκλογές, να τάζει στους πάντες τα πάντα, χωρίς να έχει μελετήσει τι στοιχίζουν, αν μπορεί η οικονομία να σηκώσει αυτές τις παροχές, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο. Μέσα στον πανικό της ήττας φθάνει λοιπόν σε ένα παραλήρημα υποσχεσιολογίας. Δε θα τον παρακολουθήσουμε».

  • Θέματα εκλογικού αγώνα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν χτες οι Κ. Καραμανλής και Κ. Μητσοτάκης. «Μιλήσαμε για την πορεία του εκλογικού αγώνα, ανταλλάξαμε σκέψεις και διαπιστώσαμε και οι δύο ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για τη Νέα Δημοκρατία», περιορίστηκε να δηλώσει εξερχόμενος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ