Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαχητικά παρόντες

Το κλειστό γυμναστήριο της Αγκυρας, όπου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το συνέδριο του ΚΚ Τουρκίας, ήταν περικυκλωμένο από μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής, ακόμη και ασθενοφόρα. Οι αντιπρόσωποι, μέλη και φίλοι του Κόμματος, που ήθελαν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, για το πανηγυρικό κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, ήταν υποχρεωμένοι, όχι μόνο να περάσουν από τον ασφυκτικό κλοιό των δυνάμεων καταστολής, αλλά και να υποβληθούν σε αυστηρό σωματικό έλεγχο.

Κι όλ' αυτά για την... προστασία τους. Ναι, έτσι ακριβώς. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, τα προαναφερόμενα μέτρα είναι απαραίτητα και αναγκαία, ώστε να αποφεύγονται οι τρομοκρατικές ενέργειες και να προστατεύονται οι πολίτες..!

Πάντως, παρ' όλη την αστυνομο-τρομοκρατία το κλειστό γυμναστήριο πλημμύρισε κόσμο. Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι σε ηλικία, κυρίως εργάτες και εργάτριες, φοιτητές και σπουδαστές, δήλωσαν μαχητικά παρόντες και γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ