Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΡΗΤΗ
Ολοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Δυναμική συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
Απάντηση στον δικομματισμό ήρθε χτες το βράδυ από την Κρήτη με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ηράκλειο.

Με μια γνήσια λαϊκή συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, έστειλαν μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο φτάνοντας στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, καλώντας τους να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στις 7 του Μάρτη.

Στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο από νωρίς άρχισαν να κυματίζουν οι κόκκινες σημαίες, σκίζοντας το γκρίζο τοπίο του δικομματισμού.

«Ο δικομματισμός είναι για τα μεγάλα συμφέροντα, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος ξεκινώντας την ομιλία του, είναι για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους, όλους αυτούς που πλουτίζουν στις πλάτες του λαού μας. Για τους εργαζόμενους, υπογράμμισε, υπάρχει ο δρόμος της λαϊκής συσπείρωσης, της ενίσχυσης του ΚΚΕ που εκφράζει την αγωνία των ανθρώπων του μόχθου, τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών».

Για την ανάγκη ο λαός να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις 7 του Μάρτη, ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι «Η ψήφος του λαού θα χρησιμοποιηθεί για την ισοπέδωση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός μας δεν μπορεί να αποδεχτεί τη θέση του συνενόχου. Τώρα χρειάζεται μεγάλη ευθύνη, τόλμη για τον μαζικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα του δικομματισμού. Να το σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος, να αντιδράσει τώρα, να αντιδράσει με την ψήφο του στο ΚΚΕ».

Κλείνοντας την ομιλία του το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε για μια ακόμη φορά το λαό και τη νεολαία να στηρίξει το ΚΚΕ γιατί κάθε διαφορετική επιλογή θα αποτελεί ενίσχυση του αντιπάλου του. «Ο εργάτης και η εργάτρια, ο άνθρωπος που ζει από τον μόχθο του, όταν επιλέγει το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ κάνει μια επιλογή που ενισχύει τον αντίπαλό του.

Ενισχύει τις δυνάμεις, την πολιτική που τον καταδικάζει στην ανεργία, στη λιτότητα, στη φτώχεια, την αμορφωσιά. Μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες αλλά την ίδια στιγμή τους αδυνατίζει όταν ρίχνει την ψήφο του στον δικομματισμό και στα κάθε λογής αναχώματα που στριφογυρίζουν γύρω από την κυρίαρχη πολιτική».

Στη συγκέντρωση, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, άνθρωποι κάθε ηλικίας με ξεχωριστή την παρουσία της νεολαίας, έδωσαν δυναμικό παρών τόσο με τη συμμετοχή τους όσο και με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους καθ' όλη τη διάρκεια, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως "Κόκκινο στην κάλπη στις 7 του Μάρτη"» και «ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ»

Ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος να ριχτούν στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, να μπουν σε περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών, να φέρουν το μήνυμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους του μόχθου, για να μπορούμε αύριο από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και στηρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ