Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Να απεγκλωβιστεί ο λαός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε, χτες, η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στον πεζόδρομο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, με κεντρικό ομιλητή τον Θ. Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Δώρης Δήμας και Δημήτρης Χρήστου.

Ο Θ. Γουλής κάλεσε τους εργάτες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες του νομού να απεγκλωβιστούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στους αγώνες που έρχονται.

Στην ομιλία του τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι το ΠΑΣΟΚ υπερηφανεύεται για τα λεγόμενα μεγάλα έργα, το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό. Ηρθε για να τα εγκαινιάσει ο Κ. Σημίτης, αυτό θα έρθει να θυμίσει ο Γ. Παπανδρέου αύριο εδώ για να πουν πως έκαναν την Ηγουμενίτσα «πύλη της Ελλάδας». Ομως, το προνόμιο του ασφαλούς λιμανιού και της γεωγραφικής θέσης της Ηγουμενίτσας δεν τα έδωσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά η φύση. Για το λιμάνι είπε πως το όφειλε το ελληνικό κράτος από πολλά χρόνια και πως το θέμα είναι ότι το λιμάνι δε λειτουργεί προς όφελος του λαού. Το έκαναν ανώνυμη εταιρία, παραδίδοντάς το στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Γεγονός που θα έχει επιπτώσεις για το λαό και τον τόπο. Η ολοκλήρωση της Εγνατίας καθυστερεί πολύ και πολλοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν βαριά στο βωμό των κερδών των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών.

Ακόμα, σημείωσε πως η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ πλήττουν τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής με τις περικοπές στις επιδοτήσεις του λαδιού, την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και το πρόγραμμα «ΝΑΤΟΥΡΑ» που «απαγορεύει» την περιοχή στην πιο εύφορη πεδιάδα του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ