Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το Κυπριακό και ο Γ. Παπανδρέου

Γρηγοριάδης Κώστας

Θυμάστε τι απάντησε ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, εάν συμφωνεί με το σχέδιο Ανάν και, ιδιαίτερα, με την «πρόνοια» να κλείνει ο ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτός νομίζει, τα όποια σημεία υπάρχει διαφωνία των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων; Ισως, όχι και γι' αυτό θα σας το θυμίσουμε. Ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να πει εάν συμφωνεί ή όχι και έσπευσε να κρυφτεί πίσω από τη... «συμμετοχική δημοκρατία». Μα θα γίνουν δημοψηφίσματα, είπε. Η απόφαση του κυπριακού λαού αποτελεί και την καλύτερη δικλείδα ασφάλειας.

Θυμηθήκαμε τα παραπάνω, διαβάζοντας την προχτεσινή ωμή και εκβιαστική δήλωση του Ειδικού Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, ο οποίος - ούτε λίγο ούτε πολύ - απείλησε ανοιχτά τον Κυπριακό λαό, σε περίπτωση, που ο τελευταίος δεν αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν.

Και η μεν κυπριακή ηγεσία αντέδρασε - απολύτως δικαιολογημένα - στις προκλητικές δηλώσεις του Τ. Γουέστον. Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, δε βρήκε ούτε κουβέντα να πει, παρότι χτες -μια μέρα μετά την προαναφερόμενη δήλωση - ο Τ. Γουέστον βρίσκονταν στην Αθήνα, για σχετικές συναντήσεις και επαφές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ