Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ «ΠΑΡΟΧΕΣ»

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: «Εγγυημένη κατώτερη σύνταξη ύψους 800 ευρώ για όλα τα ηλικιωμένα ζευγάρια και κατάργηση της εισφοράς στις συντάξεις εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων» («ΝΕΑ»).

ΥΠΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...«Γενναίο άνοιγμα προς τους αγρότες, με διπλασιασμό της κατώτατης σύνταξης ΟΓΑ, αλλά και προς τους άλλους συνταξιούχους, με αύξηση 27-65%, έκανε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Λάρισα, όπου μίλησε σε εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση. Εξήγγειλε 13 μέτρα υπέρ αγροτών και συνταξιούχων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι δέσμια της ακροδεξιάς και ότι πρεσβεύει τον μηδενισμό, την καταστροφολογία και τον ρεβανσισμό» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ...«Σε πλειοδοσία παροχών και έντονη αντιδεξιά ρητορική καταφεύγει την τελευταία ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ελπίζοντας να περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων. Χθες έφτασε να υποσχεθεί μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ σε ζευγάρι συνταξιούχων αγροτών, εξαγγέλλοντας και τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, χωρίς καμία πρόβλεψη για το απίστευτο κόστος που προκαλεί και μάλιστα σε περίοδο διεύρυνσης των ελλειμμάτων. Είναι δε άκρως προβληματικό να επικαλείται το λεγόμενο "μέρισμα ειρήνης" που θα προκύψει από την υποτιθέμενη μείωση των εξοπλισμών, όταν είναι γνωστό ότι οι προμήθειες των όπλων είναι κλεισμένες και οι υπερδαπάνες θα πιέζουν την ελληνική οικονομία τουλάχιστον για μια δεκαετία» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ...«Μόνο... θάλασσα δεν έταξε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Ξεκίνησε από το πρωί, "εξαγγέλλοντας", μεταξύ άλλων, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, δωρεάν εισιτήρια και διορισμούς στο Δημόσιο και κατέληξε το βράδυ να "υπόσχεται" ασφαλιστικούς συμβούλους, απλή αναλογική και κυβερνητικές θέσεις» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΝΤΙΘΕΣΗ; «Οι ισχυρισμοί Παπανδρέου περί ακροδεξιών θυλάκων στη ΝΔ εξελίσσονται σε μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ ύστερα και από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Βρέντζου. Παράλληλα, το προεκλογικό παραλήρημα υποσχέσεων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προφίλ που επιδίωκε να επιβάλει ο Γ. Παπανδρέου» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ