Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... πολωτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ των εκλογών και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το ύστατο και ισχυρότερο όπλο του: Το φόβο για τα «δικά μας» διορισμένα παιδιά. Εξ ου και η ανάδειξη σε μείζον θέμα των δηλώσεων της Τζοβάνας Φραγκούλη και του Βύρωνα Πολύδωρα, περί «εξαφάνισης» των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ από το Δημόσιο.

Τώρα, γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θεωρούν ότι μπορούν να συνδιαλέγονται και να συγκρούονται για το Δημόσιο, σαν να είναι το ...μαγαζάκι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που μας ταλαιπωρεί επί δεκαετίες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν υπάρχει πιο αστείο πράγμα να ακούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (όπως η Αννα Διαμαντοπούλου) να τάσσονται κατά των ρουσφετολογικών διορισμών! Κατά της ...επιστήμης τους, δηλαδή.

Να τους θυμίσουμε (μόνο) πρόσφατο δημοσίευμα του «Ρ» με έγγραφα «πράσινου» δημάρχου από την Εύβοια, τα οποία ζητούσαν από πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης συγκεκριμένους διορισμούς και ρουσφέτια;

Πάντως, υπάρχουν και τα σημεία εκείνα που αφορούν στο δημόσιο τομέα και τα δυο κόμματα συμφωνούν απολύτως: Π.χ., η εισοδηματική πολιτική της πείνας και οι αυταρχικοί μηχανισμοί.

Αφήνουμε το θέμα της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, που είναι πάγιος στόχος και βαθύς πόθος τους. (Αλλωστε με τις ...μεταγραφές Μάνου και Ανδριανόπουλου το ΠΑΣΟΚ προσέλαβε και «ειδικούς» στο θέμα).

ΠΑΝΤΩΣ, για να μην αφήσουμε τη ΝΔ ...παραπονεμένη, να σταθούμε και στη συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Τι θ' αλλάξει, εάν η ΝΔ εκλεγεί στην κυβέρνηση, τον ρωτά ο δημοσιογράφος. Και η απάντηση του Κ. Καραμανλή: Να εφαρμοστεί η νέα οικονομική πολιτική, με κύριο να γίνουν πολύ περισσότερες επενδύσεις... Κι αμέσως μετά, αράδιασε τις υποσχέσεις του προς το μεγάλο κεφάλαιο. Νέα προνόμια, διευκολύνσεις, κλπ., κλπ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Με άλλα λόγια, όλα όσα κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Και αυτή είναι η ...νέα οικονομική πολιτική. Εχασαν οι λέξεις το νόημά τους....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ