Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανθυγιεινά» νταλαβέρια

«Λεφτά για ξόδεμα... ως τις 7 Μάρτη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εμπρός» του νομού Λέσβου και αναφέρεται στα προγράμματα τηλεϊατρικής και λογισμικού, που επιχειρεί να επιβάλει «με χίλιες μύριες πιέσεις στα περιφερειακά νοσοκομεία» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) του Βορείου Αιγαίου, Σπ. Κόντος.

Τα προγράμματα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, που προωθεί ο πρόεδρος του ΠεΣΥΠ, είναι «προγράμματα software που είχαν τοποθετηθεί στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο επί Προεδρίας του Σπ. Κόντου στο Β' ΠεΣΥΠ Αττικής» αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει: «Η τοποθέτηση των συστημάτων πληροφορικής στο νοσοκομείο Μυτιλήνης συνάντησε την αντίδραση διοικητικών στελεχών του Ιδρύματος που δεν μπορούν να καταλάβουν πως η εφαρμογή, την τελευταία διετία, συστήματος πληροφορικής κόστους περίπου 90.000 ευρώ μπορεί να ξεπερνιέται έτσι απλά και να αχρηστεύεται».

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δείχνει -εκτός των άλλων- ότι στα πλαίσια των αντιλαϊκών πολιτικών η διαβόητη περιφερειοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας οδηγεί σε ακόμη περισσότερα... ανθυγιεινά νταλαβέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ