Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συνδαιτυμόνες...

«Υστερα από δεκατρία χρόνια επέστρεψαν στη "Λοκάντα". Τα μέλη της ΚΕ και της Επιτροπής Πόλης Αθήνας και Πειραιά, που το 1991, στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, είχαν συνειδητοποιήσει την ανάγκη συντονισμού δράσης για την ανανέωση του κομμουνιστικού κινήματος, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο ίδιο κέντρο και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της αριστεράς. Συμφώνησαν για την ανάγκη να ενισχυθεί ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ηταν οι περισσότεροι εκεί, προχθές, έλειπαν μερικοί...».

Αυτά γράφει η χτεσινή «Αυγή» και τα σημειώνουμε γιατί είναι αρκούντως αποκαλυπτικά. Η επιχειρηθείσα το 1991 διάλυση του ΚΚΕ ονομάζεται «ανανέωση του κομμουνιστικού κινήματος». Η τότε διασπαστική και ανέντιμη - τουλάχιστον - δραστηριότητα των Ανδρουλάκηδων και Σία, ομού με άλλες δυνάμεις του ενιαίου τότε Συνασπισμού, ονομάζεται «συνειδητοποίηση της ανάγκης συντονισμού δράσης». Δε λογαριάζουν, ούτε καν, πως όλα τα προηγούμενα οδήγησαν στη διάλυση του ενιαίου τότε Συνασπισμού...

Βέβαια, δε γνωρίζουμε πόσοι από δαύτους «έλειπαν» προχτές (όπως γράφει η «Αυγή») ούτε πόσοι από τους συνδαιτυμόνες της «Λοκάντα» θα απομείνουν στο μέλλον, μια και αρκετοί έχουν ήδη πάει στο ΠΑΣΟΚ. Δικό τους το πρόβλημα αλλά εν πάση περιπτώσει ας σταματήσουν να καμώνονται, ότι αυτό που τους κόφτει είναι η ενότητα της... «αριστεράς και των αριστερών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ