Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συμφεροντολογικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΑ, ΑΦΟΥ επιμένει τόσο πολύ ο πρωθυπουργός ότι «δεν τα βρήκε» με τα μεγάλα συμφέροντα να το δεχτούμε. Φαίνεται, όμως, ότι ...τα βρήκαν μαζί του τα συμφέροντα και φυσικά βολεύονται αναπαυτικά στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του.

Βλέπετε εσείς κανένα λόγο, να έχουν πρόβλημα -«τα συμφέροντα» πάντα - με μια κυβέρνηση που καταργεί το 8ωρο, ετοιμάζεται για νέο πετσόκομμα στο ασφαλιστικό σύστημα, επιδοτεί τη μερική απασχόληση και μετατρέπει σε επιδοτήσεις προς τους εργοδότες τα επιδόματα ανεργίας;

Αραγε, γιατί να μην «τα βρουν» - πάλι «τα συμφέροντα» - με ένα κυβερνών κόμμα που έχει για σημαία του την «ελευθερία της αγοράς» και κατ' επέκταση την τυραννία για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες;

Το ότι - ξανά «τα συμφέροντα» - τσακώνονται πρόσκαιρα μεταξύ τους για τη μοιρασιά της πίτας, ή για το ποιος θα είναι ο πλέον ωφελημένος στο αναδιατασσόμενο τοπίο δε σημαίνει πως έχουν ξεχάσει αυτά που τους ενώνουν.

Και δεν τους ενώνει φυσικά τίποτε άλλο από την ύπαρξη όρων διαιώνισης της εξουσίας τους και μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων.

Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός αυτός (όπως και ο προηγούμενος) δεν «τα βρήκαν» με τα συμφέροντα, γιατί, ποτέ δεν «τα έχασαν»...

ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ οι ΗΠΑ στο θέμα των σχέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών τους Νίκολας Μπερνς. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί δεν εμπλέκονται γενικώς οπουδήποτε, ιδίως δε στη Βαλκανική.

Τα στρατεύματά τους που βρίσκονται παντού διάσπαρτα, βρίσκονται στα Βαλκάνια κατά λάθος. Οπως όλως τυχαίως και συμπτωματικώς παίρνουν διπλωματικές πρωτοβουλίες κατά καιρούς.

Πάντως, θέλουν την ΠΓΔΜ μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Οπως και όλες τις χώρες της περιοχής φυσικά, αφού έτσι διασφαλίζεται η πειθαρχία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και η καταλήστευση.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ