Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΚΡΑΒΑ
Χωρίς κολακείες και ψεύτικες υποσχέσεις

Ξεκινάει σήμερα το πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο που συνδιοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Γκράβας της ΚΝΕ

«Το ΚΚΕ εμπιστεύεται τη νέα γενιά, τους νέους ανθρώπους. Πάντα, έτσι και σήμερα, χωρίς φόβο, χωρίς κολακείες και υποσχέσεις για εύκολους δρόμους, τους λέει την αλήθεια, το τι σκέφτεται. Πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στρατευτούν μια ώρα νωρίτερα, σήμερα, στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας».

Η αλήθεια θα ακουστεί και πάλι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία στις 29-30 του Οκτώβρη. Και μέχρι τότε, η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Γκράβας της ΚΝΕ ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία: Να μάθει κάθε νέος της περιοχής τους από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, τι λέει η ΚΝΕ για τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν, αλλά και τα καθημερινά. Γιατί η νεολαία έχει δύναμη.

Ετσι, σήμερα και αύριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 62), συνδιοργανώνουν διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 6 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 μ.μ., όπου θα περιλαμβάνονται ομιλίες, συζητήσεις, μουσικά, θεατρικά και λογοτεχνικά αφιερώματα από μαθητές της Γκράβας. Το Σάββατο το θέμα συζήτησης θα είναι «Ο ρόλος και η αποστολή του σχολείου», ενώ την Κυριακή η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην «Ανάπτυξη και τον προσανατολισμό του μαθητικού κινήματος».

Και επειδή «ένας άνθρωπος που δε διαθέτει ελεύθερο χρόνο ...είναι κάτι λιγότερο από ένα φορτηγό ζώο. Είναι μια απλή μηχανή για την παραγωγή ξένου πλούτου...», την επόμενη Κυριακή, 23 του Οκτώβρη, οι συγκεκριμένες Οργανώσεις συνδιοργανώνουν άλλη μια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ελεύθερος χρόνος και πολιτισμός», στις 6 το απόγευμα, στη Φοιτητική Εστία Πατησίων (Πατησίων 281). Και καλούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού να καταθέσουν προτάσεις και προβληματισμούς, να «συζητήσουμε για το πώς όλοι μας θα παλέψουμε για τη δημιουργία ενός "στεκιού εργαζομένων και νεολαίας" στην περιοχή μας». Ο στόχος ξεκάθαρος: Να γίνει το στέκι, στέκι μας. Κέντρο αντίστασης στη σήψη και στη διαφθορά, στη μάστιγα των ναρκωτικών, στην πνευματική υποδούλωση, κέντρο οργάνωσης της πάλης για διεκδίκηση ελεύθερου και δημιουργικού χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ