Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα... ανακάλυψαν τα εθνικά συμφέροντα

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν εν λευκώ στους Αμερικανούς την υπόθεση με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ πυροδότησαν το κλίμα εθνικισμού και μετά παρέδωσαν τις σχέσεις των δυο κρατών στις διαθέσεις των ιμπεριαλιστών, αλλά χτες ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Μπερνς, χωρίς ίχνος ντροπής ισχυρίστηκε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την Ελλάδα να απεμπολήσει τα εθνικά της συμφέροντα»!!

Μάλιστα ο ίδιος τόλμησε να ασκήσει και κριτική στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, εξυπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών για την περιοχή δηλώνοντας: «Οι επισημάνσεις του κ. Μπερνς, σας θυμίζω στρατηγικού εταίρου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν πόσο αδύναμη είναι η στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής του κυρίου Καραμανλή»...

Βέβαια, ο Χρ. Παπουτσής δεν επιχείρησε να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, παρά μόνο να διεκδικήσει για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του καλύτερου εκφραστή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τη Βαλκανική, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για την ευρωπαϊκή πορεία των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ειρήνη, την ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία»...

Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κομοτηνή, στις αναφορές που έκανε για το θέμα απέδωσε τις εξελίξεις στη «διπλωματική ακινησία», στη «διαπραγματευτική ανικανότητα» της κυβέρνησης.

Οσο για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκη, αφού αρχικά κράτησε... επιφυλάξεις για την ορθότητα της απόδοσης των δηλώσεων του Ν. Μπερνς, στη συνέχεια με... έμφαση ανέφερε: «Αν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις αυτές, είναι απαράδεκτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ