Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αντιδράσεις για το θε-Αθήναι

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα και στην ταυτόχρονη «απόρριψη» του Μ. Παπαγιαννάκη για τη δημαρχία της Αθήνας. Τις τελευταίες μέρες στελέχη του ΣΥΝ παρελαύνουν στον Τύπο με δηλώσεις, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για την πολιτική «φίμωση» που υφίστανται.

Μετά από την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δ. Χατζησωκράτη και τον Γ. Θεωνά και την παρέμβαση του Χ. Παπαδόπουλου, η χτεσινή μέρα είχε ιδιαίτερο πλούτο αντιδράσεων.

Στελέχη της «Παρέμβασης» και της «Συσπείρωσης», αφού έπλεξαν το εγκώμιο του Α. Τσίπρα, απέδωσαν την αντίδρασή τους σε πολιτικό ζήτημα, καθώς αφορά «αποκλεισμό στη βάση των πολιτικών απόψεων». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Φ. Κουβέλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, εντόπισε το πρόβλημα στο γεγονός ότι «ένα στέλεχος του κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος επειδή έχει απόψεις σε γενικά πολιτικά ζητήματα που είναι διαφορετικές από του προέδρου, της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Και τα δύο στελέχη σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι υπάρχει σοβαρή πηγή ανησυχίας στον ΣΥΝ και ότι μπορεί το θέμα αυτό να είναι προάγγελος κρίσης. Το ίδιο τόνισε και ο Δ. Παπαδημούλης λέγοντας ότι το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «εσωτερικούς διχασμούς και αντιπαραθέσεις».

Πιο αποκαλυπτικός ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σε χτεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σημείωσε ότι ο Αλ. Αλαβάνος «οδηγείται από πρόεδρος του κόμματος να λειτουργήσει ως πρόεδρος μόνο μιας τάσης» και παραδέχτηκε ότι στον ΣΥΝ διέρχονται κρίση, λέγοντας ότι «την επιλογή την έκανε η ηγεσία».

Βέβαια εκείνο που, στην πραγματικότητα, απασχολεί το εσωτερικό του ΣΥΝ είναι ποιος (ποιας τάσης) θα συμμετέχει σε πόστα όπως το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και άρα θα έχει δυνατότητες προσωπικής (και «τασικής») προβολής. Κανείς δεν ασχολείται με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο ένας και ο άλλος υποψήφιος. Αλλωστε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα είναι απολύτως ίδιες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ