Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ευχαριστίες(!) του δημάρχου στον Αμερικανό πρέσβη

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οξύνοντας τις σχέσεις των λαών της περιοχής, ο πρέσβης των παγκόσμιων τρομοκρατών, Τσαρλς Ρις, επισκέφθηκε χτες το πρωί στα Γιάννενα τον δήμαρχο, Ν. Γκόντα, και τον νομάρχη, Α. Καχριμάνη, για «εθιμοτυπικούς» λόγους.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο της πόλης και την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και φιλοφρονήσεων ο Ν. Γκόντας έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του εκπροσώπου του μακελάρχη των ΗΠΑ και στάθηκε στους «δεσμούς» που δένουν την περιοχή με την Αμερική καθώς «φιλοξενεί» χιλιάδες Γιαννιώτες, οι οποίοι αποτελούν «γέφυρα» Ηπείρου και Αμερικής.

Προσπάθησε, δηλαδή, να τσουβαλιάσει τους οικονομικούς μετανάστες που διώχτηκαν κακήν κακώς από την πολιτική που εκείνος υπερασπίζεται και κατατάσσει ακόμη και σήμερα τους εργαζόμενους και το λαό, την Ηπειρο, στις πρώτες θέσεις των πιο φτωχών περιφερειών της Ευρώπης και να τους χρησιμοποιήσει σαν γέφυρα φιλίας του ελληνοαμερικανικού κεφαλαίου.

Η επίσκεψη προφανώς εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της εντεινόμενης παρέμβασης των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων καθώς η Ηπειρος αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου σε αυτά λόγω της γεωγραφικής της θέσης προς την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Φανερώνει και τις προθέσεις των ΗΠΑ να βρουν συμμάχους της πολιτικής τους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την ίδια στιγμή πρόσφατες είναι οι προκλήσεις αξιωματούχων τους για τη δήθεν υποκριτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη χώρα μας - μεταξύ των οποίων αναφέρεται και η αλβανική - όταν είναι πασίγνωστη η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζουν και οδηγεί στο μακέλεμα των λαών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο Ν. Γκόντα και προκειμένου να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού το «καλό» κλίμα και να προστατευτεί ο Αμερικανός πρέσβης από ανεπιθύμητες ερωτήσεις για την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ απαγορεύτηκαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους από υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του δημάρχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ