Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Full metal jaket»*

Του Πάνου Μαραγκού, από το ΕΘΝΟΣ
Του Πάνου Μαραγκού, από το ΕΘΝΟΣ
Κάτι στυμμένες λεμονόκουπες που θα γίνουν «ελαφοκυνηγοί» ή κάτι «ελαφοκυνηγοί» που γίνανε στυμμένες λεμονόκουπες; Δικό τους το Ελ Πάσο, δικό τους και το «Βιετνάμ». Εχουν αρκετά μεγάλη βιομηχανία θεάματος για να βγάλουν κέρδη κι από τους τρελαμένους ελευθερωτές του Ιράκ. Για τις μάνες, ίσως, η μόνη λύπηση. Κι αυτά τα ίδια τα παιδιά που, αλλιώς, θα έστυβαν την πέτρα. Για το μισθοφόρο, όμως, ούτε δάκρυ.

Πόσο μάλλον που είναι ήδη εδώ, στα Βαλκάνια, να τα «τακτοποιήσουν» κι αυτά, όπως μας διαμηνύει η αρμόδια πρεσβεία διά των εκλεκτών συνδαιτυμόνων του πρέσβη. Θέλουν, λέει, να αποσυρθούν, αλλά να βεβαιωθούν πρώτα ότι όλα είναι στη θέση τους. Και στο Μακεδονικό και στο Αλβανικό. Για το πρώτο μάθαμε ήδη τι σημαίνει «τακτοποίηση». Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου έπεται.

Και που χύνεται αίμα, μη φωνάζετε, ω εσείς Ευρωπαίοι! Οι Αμερικανοί, λέει, ήρθαν να κάνουν ό,τι θα ήθελε να κάνει η ΕΕ, αλλά δεν μπορεί ακόμα γιατί δεν έχει ικανή διπλωματία και στρατό!

Δες τη Μόσχα και διάλεξε: Ηταν καλύτερα χτες με τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων να δουλεύουν και ζουν; Τώρα ήδη τα αγγελούδια των πρώτων 36 αγίων οικογενειών απολαμβάνουν τα πάντα χωρίς να κάνουν τίποτα. Ηταν να μην απελευθερωθεί αυτός ο λαός. Τώρα θα 'χουν δουλιά και οι νεκροθάφτες. Ιδίως αυτοί.

Στο ευρωφακέλωμα ταιριάζει εκείνο το «ε ρε γλέντια»... Η χαρά του χαφιέ. Πού εκείνες οι καθυστερημένες εποχές των γραπτών πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Πάνε αυτά, στην υψικάμινο. Τώρα, ούτε καν e-mail δε χρειάζεται. Είναι on line όλα. Τώρα δε θα χρειάζεται να συμμορφωθείς με τας υποδείξεις. Πρέπει να τις προβλέπεις για να προσαρμόζεσαι έγκαιρα. Αυξάνει ο αριθμός των φακελωμένων, αυξάνει και ο ανταγωνισμός των σκυφτών.

Κάτι ξέρει το «παιδί» που τ' αδίκησε ο ταξιτζής όταν είπε ότι υπηρέτησε στο «us navy». «Εδρα Coca-Cola»! Καλό ακούγεται. Για «Εδρα Σφακιανής Ρακής» αρκετά χλωμό.

Λόξα που 'χουν ορισμένοι. Να μιλάνε για τις ιδιότητες του δασκάλου σε τέτοιες εποχές.

Το ωραίο είναι πώς τους παίρνουν στα σοβαρά κάτι φοιτητές και πάνε και τα κάνουν γυαλιά καρφιά μόλις εμφανιστούν οι χορηγοί της «Εδρας».

Καλά είναι τα νέα...

* Εξοχη ταινία για το «ντύσιμο» κάτι σκοτωμένων μισθοφόρων


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ