Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Περίσσεψαν οι φραστικοί λεονταρισμοί

Με γενικόλογες εκφράσεις όπως «ούτε τα βρήκαμε, ούτε θα τα βρούμε και στο μέλλον» με «τη διαφθορά» και με μία τοποθέτηση από την οποία, ειδικά για το χώρο των ΜΜΕ, απουσίαζε η ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απάντησε χτες στη Βουλή σε Ερώτηση για τη «διαφάνεια» και τη «διαφθορά».

Την Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του δίνει μια μεγάλη μάχη κατά της «διαπλοκής» και της «διαφθοράς», που αποτελούν φαινόμενα που κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κατά τον Κ. Καραμανλή, η σημερινή κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων κατά της «διαφθοράς» σε έναν ευρύτατο τομέα που ξεκινάει από το νέο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων (σ.σ. τα οποία όμως παίρνουν αυτοί που τα έπαιρναν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις) και φτάνει μέχρι τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου όμως το μόνο ορατό μέχρι σήμερα μέτρο ήταν η αναγγελία της προμήθειας των αμερικανικών αεροσκαφών F-16.

Ειδικά για το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νόμο για το «βασικό μέτοχο» - που είχε τη γνωστή κατάληξη - απόσυρση μετά από απαίτηση των Βρυξελλών - και είπε ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την ΕΕ για να βρεθεί «κοινός τόπος». Θα ακολουθήσει, είπε, το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και στη συνέχεια θα γίνουν οι ρυθμίσεις για τις αδειοδοτήσεις. Ο Κ. Καραμανλής άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ ότι υπονομεύει τον αγώνα κατά της «διαπλοκής» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη σύγκρουση με τη διαφθορά «η Αριστερά θα είναι παρούσα με τις θέσεις της, τις ιδέες της και την κριτική της όπου χρειάζεται».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι στην κοινή γνώμη κυριαρχεί η εικόνα πως η κυβέρνηση «τα βρήκε με όσους κατήγγελλε» ως αντιπολίτευση και ισχυρίστηκε ότι η «διαπλοκή» είναι φαινόμενο «της αγοράς όταν λειτουργεί χωρίς υγιή ανταγωνισμό και χωρίς δημοκρατικές ρυθμίσεις».

Απαντώντας σε άλλη Επίκαιρη Ερώτηση του Α. Αλαβάνου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας απορρίφθηκε αίτημα για επένδυση ηλεκτροπαραγωγής, με πρώτη ύλη τον λιγνίτη, στην περιοχή της Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ