Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΒΡΕΝΤΖΟΣ
Του ανακάλεσαν την κομματική ιδιότητα

Την ανάκληση της κομματικής ιδιότητας του Στ. Βρέντζου μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών για τις εναντίον του κατηγορίες αποφάσισε χτες, μετά από συνεδρίασή της, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει «επείγουσα διαδικασία ελέγχου για το θέμα των επεισοδίων σε βάρος αντιδικτατορικών αγωνιστών».

Στο μεταξύ χτες κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αντιστασιακός Στ. Καλαϊτζής και ο συνήγορός του Γ. Βλάχος για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο πρώτος πριν λίγες εβδομάδες στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα σοβαρά αυτά επεισόδια συνέβησαν, όταν επρόκειτο να καταθέσει ο Στ. Καλαϊτζής για υπόθεση που είχε σχέση με τους βασανισμούς που υπέστη επί χούντας στις φυλακές του Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης από τον μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Βρέντζο.

Ο Στ. Καλαϊτζής στην αναφορά ζητάει να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας και περιγράφει το περιστατικό που συνέβη έξω από το δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου. Να σημειώσουμε ότι οι Γ. Αλεξάκης, Π. Πουλόπουλος, Κ. Χριστόπουλος και Στ. Καλαϊτζής κατήγγειλαν στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Βρέντζος διηύθυνε τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν ήταν κρατούμενοι στο Γεντί Κουλέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ