Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις που βλέπουν καθημερινά, η μία μετά την άλλη, το φως της δημοσιότητας για τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου που κήρυξε εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Αποκαλύψεις που διογκώνουν την ανησυχία για το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στο περιβάλλον, αλλά και τους πελώριους κινδύνους που διατρέχει η υγεία όσων βρέθηκαν εκεί στη διάρκεια των βομβαρδισμών, πρώτα και κύρια των ίδιων των Γιουγκοσλάβων αλλά και συνολικότερα των λαών της Βαλκανικής.

Αποκαλύψεις όμως που διογκώνουν τη λαϊκή οργή, η οποία στη χώρα μας εκφράζεται πλέον με δεκάδες αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως μέρα με τη μέρα διογκώνονται και οι εγκληματικές ευθύνες των υπαιτίων, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που γνώριζαν και τι έπρατταν αλλά κυρίως και τις συνέπειες που θα επέφεραν οι πράξεις τους, παρότι τώρα προσπαθούν να εμφανιστούν ως «αθώες περιστερές», δηλώνοντας... άγνοια και προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των λαών. Συνένοχη και η ελληνική κυβέρνηση, εγκληματικές οι ευθύνες που βαραίνουν την πλάτη της, αφού όχι μόνο συναίνεσε και συνυπέγραψε την απόφαση των βομβαρδισμών, όχι μόνο γνώριζε και σιώπησε για το τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν, αλλά συνεχίζει να σιωπά ή να καθησυχάζει, επιχειρώντας να υποβαθμίσει, να μειώσει το μέγεθος του προβλήματος. Στο βωμό των σκοπιμοτήτων της, αλλά και των υπερατλαντικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, θυσιάζει την υγεία των Ελλήνων στρατιωτών αλλά και φοιτητών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία αρνούμενη να ικανοποιήσει το παλλαϊκό πια αίτημα για άμεση απόσυρσή τους.

Η πολιτική της, πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της νέας τάξης πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, χάνει πλέον και τα τελευταία «φύλλα συκής», τα σαθρά «επιχειρήματά» της καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, ενώ και ο πολεμοκάπηλος ιμπεριαλιστικός οργανισμός που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ δέχεται όλο και πιο έντονα τα πυρά του ελληνικού λαού και όχι μόνο. Αιτήματα όπως «έξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια» - «Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα» ακούγονται από όλο και περισσότερα στόματα και θα συνεχίσουν να ακούγονται, όσο πιο ορατές γίνονται οι συνέπειες του εγκλήματος που διαπράχτηκε σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Εγκλημα, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, με «ονοματεπώνυμο», γνωστούς, που δε θα μείνουν στο απυρόβλητο, όσο κι αν κάποιοι το θέλουν και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκθεση μνήμης και αγώνα... (2001-03-28 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν στην αμερικάνικη πρεσβεία (2001-02-08 00:00:00.0)
Καταδικάζουν και καλούν σε ενότητα και δράση (2001-01-18 00:00:00.0)
«Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια» (2001-01-13 00:00:00.0)
Η σιωπή είναι συνέργεια (1999-05-28 00:00:00.0)
Ανθρώπινες αλυσίδες κόντρα στους φονιάδες (1999-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ