Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μαθητικό «λιθαράκι» στον αγώνα

Δυναμικά βάζουν το «λιθαράκι» τους στο αντιπολεμικό μέτωπο οι μαθητές σε σχολεία της χώρας μας. Χτες το πρωί, οι μαθητές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν τη δική τους αντιπολεμική κινητοποίηση, στέλνοντας το μήνυμα: «Σταματήστε να χτυπάτε τα αθώα παιδιά. Μην πολεμάτε». Με τύμπανα και ταμπούρλα, πικέτες, πανό και βροντοφωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα οι μαθητές ξεκίνησαν με δυναμικές πορείες από τα σχολεία τους στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής για να καταλήξουν στο σημείο που είχαν όλοι «ραντεβού», στο Περιβολάκι. Εκεί τραγούδησαν ενάντια στον πόλεμο, συντροφιά με τα μαθητικά συγκροτήματα που πήραν μέρος.

Μαχητικά η Σιβιτανίδειος

«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς». Με αυτό το σύνθημα πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας, οι μαθητές της Σιβιτανιδείου, μετά από απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα δέκα σχολών της και με μια δυναμική, μαζική και πρωτοφανή σε παλμό πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί δόθηκε και το ψήφισμα στο δήμαρχο, όπου αναφέρεται στις τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία ειδικότητας κυρίως, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαστηριακό υλικό και άλλα προβλήματα που κάθε χρόνο διογκώνονται. «Γνωρίζουμε ότι αυτό δε γίνεται για οικονομικούς λόγους, μια και κάθε χρόνο δίνονται 3 τρισεκατομμύρια για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Για να γίνονται απάνθρωποι πόλεμοι, να καταδυναστεύονται λαοί, να χάνονται δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Στην Κοζάνη

Με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης έγινε χτες το πρωί αποχή των μαθητών του Λυκείου από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν. Στην αποχή συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές. Η στάση αυτή των μαθητών και η μαζική τους συμμετοχή στη διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ τη διεύθυνση του Λυκείου που απειλεί με διήμερη αποβολή μαθήτρια που κατηγορείται ότι «παρακίνησε» τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα.

Τις επόμενες μέρες

Σήμερα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί σε μαθητική αντιπολεμική κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή, στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην Αρτα η Μαθητική Πρωτοβουλία ενάντια στον Πόλεμο και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς.

Αύριο Σάββατο, οι μαθητές του 4ου ΕΛ Γαλατσίου διοργανώνουν συναυλία ενάντια στον πόλεμο, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ