Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μια συμβολική νίκη Αμερικανών φοιτητών επί του ΝΑΤΟ...

Από πρόσφατη συγκέντρωση φιλειρηνιστών στη Νέα Υόρκη

Associated Press

Από πρόσφατη συγκέντρωση φιλειρηνιστών στη Νέα Υόρκη
ΙΛΙΝΟΪ.-

Δεκάδες φοιτητές «υποδέχτηκαν» θερμά δύο αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, μιας ομάδας «ενημέρωσης», που επισκέφτηκαν την περασμένη Τετάρτη το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στην πολιτεία του Σικάγο. Περίπου 50 φοιτητές «βομβάρδισαν» τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ με ερωτήσεις που αμφισβήτησαν τα γεγονότα που παρουσίασαν οι ΝΑΤΟικοί, καθώς και τους στόχους και το ρόλο του ΝΑΤΟ. Οι δύο αξιωματούχοι αποφάσισαν να φύγουν από τη συζήτηση 45 λεπτά νωρίτερα απ' ό,τι είχε καθοριστεί, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές ακόμα παρεμβάσεις από το κοινό.

Οι παρεμβάσεις του κοινού απέδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πως υποτάσσεται στους διεθνούς νόμους και στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στην ουσία παραβιάζει τους διεθνείς νόμους, αφού συχνά παρεμβαίνει στις διεθνείς υποθέσεις άλλων χωρών, όπως στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Ειπώθηκε επίσης, ότι το ΝΑΤΟ ήταν πάντα, από την ίδρυσή του, ένας επεκτατικός και επιθετικός οργανισμός, όπως και τώρα, που έφτασε και στην Κασπία Θάλασσα, περιοχή, πλούσια σε πετρέλαιο.

Καθώς ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις, άνθρωποι από το κοινό ανάρτησαν πλακάτ που έγραφαν: «Οχι στον πόλεμο των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ