Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Θέλουν να καταργήσουν την εθνική μας κυριαρχία»

Με ανακοίνωσή του το ΚΚ Κολομβίας προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ και καλεί για επαγρύπνηση

Από κινητοποιήσεις στη Γερμανία κατά των αμερικάνικων βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν

Associated Press

Από κινητοποιήσεις στη Γερμανία κατά των αμερικάνικων βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Οι κυβερνώντες των ΗΠΑ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολύ καιρό τώρα την Κολομβία και, στο πλαίσιο του νέου «αντιτρομοκρατικού» τους ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενδέχεται να κινηθούν εναντίον της, προειδοποιεί το ΚΚ Κολομβίας που καλεί το λαό της Λατινοαμερικανικής χώρας σε επαγρύπνηση.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας απορρίπτει τις δηλώσεις των εκπροσώπων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με τις οποίες εξαγγέλλεται η επέμβαση στην Κολομβία, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής, ως μέρος του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Εκπλήσσει το γεγονός ότι οι δηλώσεις του κ. Φράνσις Τέιλορ ακούστηκαν σε μία επιτροπή του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ), πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Σέσαρ Γκαβίρια, χωρίς να είναι γνωστή καμία απάντηση ή αντίδραση εκ μέρους κάποιου αξιωματούχου του κολομβιανού κράτους σε παρόμοιες δηλώσεις που πλήττουν την αξιοπρέπεια της χώρας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ που προχωρεί σε έναν άδικο και τρομοκρατικό πόλεμο ενάντια σε ένα κράτος του Τρίτου Κόσμου, δεν έχει καμία δικαιοδοσία για να αποφασίσει ποιοι είναι οι τρομοκράτες στην Κολομβία. Οι βορειοαμερικανικές αρχές θα έπρεπε να αναγνωρίσουν αυτοκριτικά την ανάμειξή τους στη δράση κατά του αντάρτικου στην Κολομβία, την εφαρμογή του δόγματός τους για Εθνική Ασφάλεια, τη συνεχή εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων για τον πόλεμο χαμηλής έντασης και την καλλιέργεια της παραστρατιωτικής στρατηγικής, για να ζητήσουν συγγνώμη από την κολομβιανή κοινωνία και να διορθώσουν τόσο φοβερά λάθη, αντί να επιμένουν να κάνουν ακόμα πιο δραματική την εθνική κατάσταση.

Ο κολομβιανός λαός απαιτεί μία πολιτική λύση, μία βελτίωση των συνθηκών ζωής, εργασίας και οικονομικών εσόδων. Αντίθετα, η κριτική επιδείνωση αυτών των συνθηκών είναι ευθύνη του νεοφιλελευθέρου οικονομικού μοντέλου, την επιβολή του οποίου κήρυξαν οι αρχές των ΗΠΑ με τη συνενοχή των κυβερνώντων.

Μόνο ο διάλογος, η διαπραγμάτευση, η συμφωνία και η δέσμευση μεταξύ των Κολομβιανών μπορεί να φέρει πιο κοντά την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει μία στρατιωτική λύση για τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά μας προβλήματα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κολομβίας καλεί το λαό σε επιφυλακή και κινητοποίηση ενάντια σε αυτούς που σκοπεύουν να καταργήσουν την κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την ταυτότητα και την αλληλεγγύη των λαών της Κολομβίας και της Λατινικής Αμερικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστια αποχή και υποκρισία Σάντος(2010-06-22 00:00:00.0)
Εντολή Τσάβες στο στρατό για πολεμική ετοιμότητα(2009-11-10 00:00:00.0)
Ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική(2006-04-22 00:00:00.0)
Το χρονικό μιας απαγωγής - προβοκάτσιας(2005-01-16 00:00:00.0)
«Πολεμικός» πυρετός...(2000-10-19 00:00:00.0)
Απειλητικά τα σύννεφα της "επέμβασης"(1999-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ