Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΘΗΝΑ
Ευρύτατο κάλεσμα για αντιπολεμική δράση

Μεγάλη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών, Κινήσεων και προσωπικοτήτων πραγματοποιείται την Τετάρτη, 24 του Οκτώβρη, στις 6.30μμ, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας

Από πρόσφατη αντιπολεμική κινητοποίηση στην Αθήνα
Από πρόσφατη αντιπολεμική κινητοποίηση στην Αθήνα
Σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν και για να προστατευτούν τα δικαιώματα του λαού μας, καλούν την Τετάρτη 24 του Οκτώβρη Ομοσπονδίες, Σωματεία, Κινήσεις και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Η σύσκεψη γίνεται στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15 - 7ος όροφος) και σ' αυτή καλούν οι: Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ομοσπονδία Σωματείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ΕΕΔΥΕ, ΟΓΕ, Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας, Γονείς Στρατευμένων Παιδιών, Νομικοί για την Ειρήνη, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 - Σταματήστε τον Πόλεμο, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Μετάλλου Αθήνας, δήμαρχος Καισαριανής Γ.Κατημερτζής, δήμαρχος Βύρωνα Ν.Ρογκάκος, δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γιώγος.

«Ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα - σημειώνεται στο κάλεσμα των φορέων - που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά του λαού του Αφγανιστάν, δολοφονεί καθημερινά δεκάδες ανθρώπους. Ισοπεδώνει χωριά, χτυπά νοσοκομεία, καταστρέφει περιοχές ολόκληρες, δημιουργεί εκατομμύρια προσφύγων.

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έχει κηρυχτεί πόλεμος εναντίον ενός λαού και, ταυτόχρονα, έχουν μπει στο στόχαστρο και άλλες χώρες. Αξιοποιώντας το τρομοκρατικό χτύπημα της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, κράτη και κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επιχειρούν να τσακίσουν τη λαϊκή αντίσταση που αναπτύσσεται κατά της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η εξέλιξη των γεγονότων φανερώνει καθημερινά πως οι πραγματικοί στόχοι αυτού του πολέμου είναι ο έλεγχος της Ευρασίας, μιας περιοχής με τεράστια οικονομική και στρατηγική σημασία. Οι δρόμοι του πετρελαίου, η στρατιωτική και οικονομική κυριαρχία, η διέξοδος από την οικονομική κρίση, καθοδηγούν τους ιμπεριαλιστές σε νέο αιματηρό για τους λαούς δρόμο. Απίστευτα οικονομικά ποσά ξοδεύονται, πλουτίζοντας τις πολεμικές βιομηχανίες, τη στιγμή που κινδυνεύουν να πεθάνουν άμεσα από την πείνα στο Αφγανιστάν εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άνδρες.

Οι υποκριτικές κραυγές - υπογραμμίζεται στο κάλεσμα - για τα αθώα θύματα και η προβολή των κινδύνων από την τρομοκρατία, δεν μπορούν να εξαλείψουν από τη μνήμη της ανθρωπότητας τα εγκλήματα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός στο Βιετνάμ, στο Κόσσοβο και το Ιράκ. Δεν μπορούν να δώσουν άλλοθι και, πολύ περισσότερο, δικαίωμα να αποδώσουν τη Δικαιοσύνη εκείνοι που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων από τις αμέτρητες επεμβάσεις και την κρατική τρομοκρατία που ασκούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μπροστά σε αυτά τα γεγονότα, σε έναν άδικο πόλεμο που απειλεί την ανθρωπότητα, δεν μπορεί κανείς να σιωπά. Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ή ουδετερότητα όταν η Ελλάδα συμμετέχει και έχει κηρύξει πόλεμο σε μια χώρα και ένα λαό. Οταν έχει ενταχθεί προκαταβολικά στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας οι διοργανωτές της σύσκεψης, τονίζουν πως «αν οι κυβερνήσεις συντάσσονται με τον πόλεμο, οι λαοί αντιστέκονται και ζητούν ειρήνη» και καλούν στη σύσκεψη:

  • Για να ενώσουμε τις φωνές μας κατά του πολέμου.
  • Για να κινητοποιήσουμε το λαό μας που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταδικάζει την επίθεση.
  • Για να προστατέψουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.
  • Για να σταματήσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, που γιγαντώνεται καθημερινά, είναι η ελπίδα ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ