Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Παιδιά του ιμπεριαλισμού ο πόλεμος, η φτώχεια, η ανεργία

Στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μίλησε χτες ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η συγκρότηση ισχυρής αντίρροπης δύναμης, που θα αντιπαρατεθεί τις δυνάμεις που θέλουν τον πόλεμο, είναι σήμερα - όσο ποτέ άλλοτε - επιτακτική ανάγκη.

Αυτό τόνισε ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Κεντρική Υπηρεσία. Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής περιοδείας είναι ότι για πρώτη φορά έγινε... συνοδεία εκπροσώπου της ΥΠΑ, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε, προφανώς για να ενημερώσει «ανωτέρω». Πάντως, με ή χωρίς την παρουσία του εκπροσώπου, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν είχαν πρόβλημα να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και το εργασιακό τους μέλλον, καθώς, όπως τόνισαν οι ίδιοι, η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Σπάτων έχει αποδυναμώσει αισθητά την ΥΠΑ, ενώ τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν τη διάλυση της υπηρεσίας. Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της ΥΠΑ είναι από τους εργαζόμενους που αμέσως μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ, τέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται - άγνωστο μέχρι πότε - σε 24ωρη επιφυλακή. Κι αυτό γιατί έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο του Οργανισμού της ΥΠΑ που προβλέπει την «παροχή υπηρεσίας ανά πάσα ώρα του 24ωρου και όλες τις μέρες του χρόνου». Ετσι όλο το προσωπικό της ΥΠΑ έχει χωριστεί σε βάρδιες, ώστε να λειτουργεί η υπηρεσία σε 24ωρη βάση.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε πάνω από τρεις ώρες σε όλους τους χώρους δουλιάς και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό πλήγμα που εκδηλώθηκε στην Αμερική, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν πολεμούν την τρομοκρατία, αλλά τους λαούς. Ο Γ. Σκιαδιώτης αφού ξεκαθάρισε από την αρχή ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε τέτοια χτυπήματα, πρόσθεσε πως η καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει αθώωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, που «γεννά» τον πόλεμο, τη φτώχεια και την ανεργία και είναι η ίδια τρομοκρατική. Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το αντιπολεμικό κίνημα, αξιώνοντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ