Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Made in USA: «Χωρίς αμφιβολία, το σχέδιο του κ. Κόφι Ανάν είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών "συστάσεων" και πιέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση για να ικανοποιηθεί η Τουρκία...» (Βίκτωρας Νέτας -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ποια ομοσπονδία; «Εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προωθείται μια λύση καλυμμένης συνομοσπονδίας... Με το χτεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει ήδη αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγματεύσεων. Γνωρίζει και ο ίδιος, όμως, ότι με τις διαπραγματεύσεις στην καλύτερη περίπτωση θα επιτύχει μόνο οριακές αλλαγές. Γι' αυτό και είναι άνευ περιεχομένου οι ρητορικές κορόνες του ότι επιδιώκει ομοσπονδία (με μία και αδιαίρετη κυριαρχία)...» (Σταύρος Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Νέα», όπως διχοτομημένη: «Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι βήμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, αλλά μέρος ενός "πακέτου" στα μέτρα του "Αττίλα"... Υποκρίνονται ότι η τελική λύση θα είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ είναι φανερό ότι η "νέα" Κύπρος θα λειτουργεί με εσωτερικά σύνορα και στρατεύματα κατοχής...» (Γ. Κύρτσος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Σκόπιμη συσκότιση: «Μας ζητούν συστράτευση, σύνεση και ψυχραιμία. Αλλά α) δε μας κοινοποιούν αποσπάσματα από το επίσημο κείμενο (σ.σ. του "σχεδίου Ανάν") για να μπορέσουμε να κρίνουμε και να δούμε αν μπορούμε να συμμετάσχουμε στη θριαμβολογία του κ. Σημίτη» (Γ. Ζερβός - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ